vergelijk online fotoboek maken logo

4 Gratis Fotobewerkingsprogramma’s

Met de huidige digitale fotoapparatuur is het ontzettend makkelijk geworden om degelijke foto’s te maken. Soms wil je deze foto’s echter nog wat mooier maken, bijvoorbeeld om ze af te drukken of cadeau te geven. Omdat niet iedereen veel geld wil neerleggen voor dure programma’s die foto’s bewerken wordt hieronder informatie gegeven over vijf programma’s die gratis te verkrijgen zijn.

Photoscape

photoscapeEen van de programma’s waarin je gratis foto’s kan bewerken is PhotoScape. Hiermee kun je foto’s mooier maken en afdrukken. In dit programma kan makkelijk het formaat van de foto worden aangepast, zodat het de perfecte grootte heeft voor afdrukken. Daarnaast kunnen rode ogen verwijderd worden en kunnen kleuren aangepast worden zodat ze mooier uitkomen. Dit programma heeft tevens een erg handige functie genaamd ‘stapelwerk’. Dankzij deze functie kunt u meerdere foto’s dezelfde behandeling geven, bijvoorbeeld de verschrikkelijke rode ogen verwijderen bij al je foto’s. Ook erg leuk is een diashow maken met de collage- en animatieopties van dit programma! Dit programma wordt verder geroemd om zijn overzichtelijkheid: u werkt in één scherm waarin alle functie voor bewerking staan en alle originele foto’s staan naast het werkblad.

The Gimp

thegimpEen ander fotobewerkingsprogramma voor al uw kiekjes is The Gimp. Dit wordt gezien als een erg uitgebreid gratis programma. Hieronder volgen een aantal opties die mogelijk zijn met dit programma. De afbeeldingen kunnen vergroot, verkleind en geschaald worden. Daarnaast kunnen ze uiteraard gedraaid en bijgesneden worden. De kleur en helderheid kan worden aangepast en er kunnen vlekjes worden weggehaald evenals rode ogen. Het leuke aan dit programma is dat het veel filters heeft om effecten aan uw foto te geven. Afbeeldingen kunnen worden vervormd of u kunt uw foto laten lijken op een Van Gogh! Al deze opties maken het programma wel wat ingewikkeld, maar zeker de moeite waard! Heeft u dus zin om extra creatief te zijn en wilt u wel wat tijd steken in het uitzoeken van alle functies die dit programma te bieden heeft, dan is The Gimp voor u een optie.

Picasa

picasaEen ander, erg leuk, programma is Picasa. Naast het beheren van foto’s kan dit programma namelijk ook bewerken. Alle ‘standaard’ dingen zoals bijsnijden, licht en contrast veranderen en rechttrekken kunnen hier uiteraard mee. Vergeet ook hier de knop voor de rode ogen niet. Daarnaast zitten er leuke filters bij om over de foto te leggen. Laat uw foto er bijvoorbeeld uit zijn alsof hij uit de jaren 60 komt of alsof hij getoond wordt op een bioscoopscherm. Ook de foto eruit laten zien als een polaroid is een leuke optie.

IrfanView

irfanviewAls laatste wordt IrfanView besproken. Dit misschien iets minder bekende programma kunt u ook gebruiken om uw foto’s te bewerken. Ook hier kan worden rechtgetrokken, de diepte van kleur kan worden veranderd en er kan een watermerk worden toegevoegd. Tevens heeft ook dit programma effecten als verscherpen of vervagen en leuke filters.

Zoals u ziet zijn er verschillende opties voor gratis fotobewerkingsprogramma’s. Welke uw voorkeur heeft is natuurlijk erg persoonlijk. Deze tekst is enkel bedoeld als leidraad. Zoek vooral de kenmerken van de programma’s op en kies dan welke voor u het beste werkt! Veel plezier met het bewerken van uw foto’s!

Leave a Reply

Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling