vergelijk online fotoboek maken logo

5 manieren om rode ogen te verwijderen uit je foto

rodeogenfotoverwijderenJe kent het vast wel. Je hebt op een feestje of gelegenheid prachtige foto’s gemaakt, maar wanneer je de foto’s terug kijkt zie je dat er rode ogen tussen zitten. Dit wordt grotendeels veroorzaakt door het terug kaatsen van een flitser door het netvlies. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen die kunt gebruiken om rode ogen te verwijderen uit de foto’s. Daarmee verzeker je jezelf van een prachtig resultaat foto’s na ze snel en deskundig bewerkt te hebben. Laten we eens gaan kijken naar 5 eenvoudige oplossingen.

Rode ogen verwijderen met Windows Fotogalerie

Windows heeft een eenvoudige functie in de Fotogalerie om rode ogen te verwijderen. Je selecteert de foto die je wilt bewerken en klikt op de werkbalk. Wanneer je in het deelvenster op “Rode ogen verwijderen” klikt, kun je direct aan de slag met het verwijderen van de rode ogen op je foto’s. Door middel van het selecteren van het rode gedeelte in het oog kun je de rode ogen gemakkelijk en eenvoudig verwijderen. Een prima methode dus om je foto’s weer te voorzien van een geheel nieuwe en perfecte uitstraling.

Verwijder rode ogen met Photo! Editor

Photo! Editor is ook een programma waarmee je gemakkelijk en snel rode ogen kunt weghalen in je foto’s. Het is een snelle fotobewerker waarmee je eveneens leuke effecten kunt creëren. Dit programma is gratis en eenvoudig te downloaden. Mocht je er tijdens het bewerken niet helemaal uit komen, dan is er altijd gratis online ondersteuning mogelijk. Daardoor wordt het extra leuk om met je foto’s bezig te zijn. Een pluspunt van dit gratis foto programma is dat je daarnaast ook rimpels kunt verwijderen op foto’s. Maar dit is misschien meer voor later van toepassing.

De inzet van Photoshop

Een ander programma waarmee je ook rode kunt verwijderen op jouw favoriete foto’s is Photoshop. Er is een apart icoontje dat je kunt aanklikken. Door het aanklikken dit icoontje krijg je de mogelijkheid om de ogen te selecteren waar het om gaat. Photoshop herkent gemakkelijk en snel de rode ogen in het geselecteerde gedeelte en verwijdert daarna automatisch de rode ogen. Eenvoudiger kan het bijna niet. Het is dan ook zeker aan te raden dit programma op je computer te hebben staan. Je hoeft je foto alleen nog maar op te slaan en de rode ogen behoren tot de verleden tijd!

Online rode ogen verwijderen op foto’s

Je kunt ook online rode ogen verwijderen op een foto. Dit kun je bijvoorbeeld doen op fotoaanpassen.nl. Het enige dat je hoeft te doen is de foto te uploaden waar het om gaat via de browser. Je kunt gemakkelijk effecten en filters toepassen via deze website, zodat het heel gemakkelijk wordt om rode ogen te verwijderen uit foto’s. Er is echter wel een maximale grootte voor het uploaden van de foto en dit is 6 MB. Maar over het algemeen zijn foto’s zeker niet groter dan dit aantal MB.

Foto’s bewerken op je smartphone of iPhone

Tegenwoordig worden foto’s steeds meer gemaakt met de smartphone of iPhone. Het is daarom wel zo makkelijk als foto’s ook op de mobiele telefoon bewerkt kunnen worden. De Photo Studio App voor Android is bijvoorbeeld een applicatie waarmee je prima rode ogen kunt verwijderen van een foto. Maar ook de Foto Bewerker door Aviary App is een prima applicatie om rode ogen uit foto’s te verwijderen. Ook voor de mobiele telefoons zijn er dus voldoende mogelijkheden om je foto’s te bewerken en ze de uitstraling te geven die ze verdienen.

Leave a Reply

Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling