vergelijk online fotoboek maken logo

Tips om beter op de foto te staan!

TipsombeteropdefototestaanVind jij jezelf nooit leuk op de foto staan en irriteer jij je aan mensen die altijd mooie foto’s hebben? gebruik voortaan deze slimme trucjes om (nog) beter op je foto’s te staan.

Dichte ogen

Net op het verkeerde moment knipperen tijdens het maken van een foto resulteert maar wat vaak in een foto met gesloten ogen. Om dit tegen te gaan kun je opzij kijken, en je hoofd pas richting de camera draaien als de fotograaf klaar is. Omdat je ogen moeten scherpstellen, zal je niet knipperen en sta je dus met geopende ogen op de foto!

Een zittende foto

Als je zittend gefotografeerd wordt, lijk je op de foto’s al snel wat steviger dan je bent. Dit komt doordat je op een stoel de neiging hebt om te gaan hangen en niet weet waar je nu je armen moet laten. Door op het puntje van je stoel te gaan zitten vallen je dijen naar beneden en worden ze niet platgedrukt. Je armen kan je het beste op je knieën plaatsen, omdat je ze in zo licht gestrekt houdt en ze dus niet gaan hangen.

Groepsfoto

Zorg ervoor dat je bij het maken van een groepsfoto nooit in het midden gaat staan. Omdat jij dan het centrum van de foto bent, kijk je vaak recht in de camera. Hierdoor zie je er ook veel breder uit dan je in werkelijkheid bent. Dit probleem is eenvoudig op te lossen door aan de zijkant van een foto te staan, waardoor je gezicht er ook niet frontaal opstaat.

Een staande foto

Ook als je vindt dat je staand op foto’s ietsje dikker lijkt kun je gebruik maken van simpele trucjes. Veel beroemdheden poseren met één voet voor de andere waardoor ze hun lichaam een beetje draaien en smaller overkomen. Je handen kan je het beste bij je lichaam vandaan houden door ze bijvoorbeeld in je heupen te plaatsen, hierdoor wordt je taille benadrukt en lijken je armen langer. Zorg er ook voor dat je goed rechtop staat en je schouders naar beneden duwt.

Denk aan je lengte

Als je erg groot of juist zeer klein bent moet je nooit een staande foto laten maken op ooghoogte. Door deze hoek valt je lengte namelijk extra op. Als je klein bent is het mooier om je foto te laten maken door een fotograaf die op één knie zit. Let er wel op dat de fotograaf daardoor niet te dichtbij gaat zitten, want je wil natuurlijk niet dat je op de foto je neusgaten in kan kijken! Ook als je wat langer bent kun je jouw fotograaf slim inzetten voor een beter foto. Vraag gewoon of deze op een krukje wil gaan staan en je dus van boven fotografeert. Houdt wel rekening met de achtergrond want deze wordt bij andere hoogtes ook vervormd.

SMIZE

Op TV komt het in iedere modellenshow wel voorbij; het concept om te lachen met je ogen. In het Engels wordt dit smize (smile with your eyes) genoemd. Als je ook met je ogen vrolijkheid uitstraalt, is dit zichtbaar in je hele lichaam. Vaak is het handig om aan leuke dingen te denken om een smize te creëren. Je kan voor de beste smize ook gebruik maken van het stappenplan van Wikihow: http://www.wikihow.com/Smize

 

Leave a Reply

Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling