vergelijk online fotoboek maken logo

Review Albelli.nl : Online een fotoboek bestellen, op een leuke manier!

Review geplaatst op:

In deze Albelli review bespreken we onder andere: de software, soorten fotoboeken, het resultaat, voor en nadelen en onze Albelli ervaringen. Deel ook jouw ervaring met Albelli onderaan de pagina!

Albelli maakt deel uit van de groep Albumprinter B.V., één van de grootste online aanbieders van fotoboeken uit gans Europa. De productie van Albelli gebeurt vanuit het Nederlandse Den Haag. Sinds 2009 gebruiken ze de internationale merknaam Albelli, intussen bekend in verschillende landen in Europa.

De software van Albelli.nl

Bij Albelli kun je een fotoalbum aanmaken op twee verschillende manieren. Ofwel kies je voor de online module, ofwel maak je gebruik van de software (die trouwens gratis te downloaden is). Het grootste verschil tussen deze twee methodes zit hem in het aantal pagina’s dat het album kan bevatten. Terwijl je met de online software beperkt wordt tot 70 pagina’s per album, kun je met de geïnstalleerde software gaan tot maximaal 120 bladzijden per album.

Wij hebben gekozen voor de online versie. Een groot aantal foto’s uploaden gaat zonder problemen en redelijk snel (dit is afhankelijk van je internetverbinding en het formaat en aantal fotos). In het begin ben je even bezig om door te krijgen hoe alles werkt. Maar na 5 minuten hebben we het complete programma door!

Albelli kaft makenalbelli paginaalbelli achtergrond en frames
Het indelen van een fotoboek gaat erg eenvoudig. Aan de linkerkant kun je kiezen voor indelingen van de fotos, kaders rond de foto’s en achtergronden toevoegen voor een speciaal effect. Er is veel keuze in specifieke achtergronden voor verschillende soorten fotoboeken oa voor: vakanties, babyboek , jaarboeken en meer.

Een aantal keer maakte we een fout, maar deze is snel te herstellen met de “maak ongedaan” knop. De software draait als een zonnetje en scoort goede punten.

Soorten fotoboeken

Albelli stelt een resem fotoboeken ter beschikking van de klant. Zo zijn er bijvoorbeeld platliggende fotoboeken. Deze worden op speciaal, gepatenteerd papier gedrukt. Bij deze fotoboeken kun je gaan tot 120 bladzijden. Ze zijn bovendien ideaal voor portretten of uitgestrekte landschappen.

albelli review kaft

Een Albelli XL liggend album met foto op de kaft

Softcover fotoboeken zijn niet alleen staand, maar ook liggend verkrijgbaar. Dankzij de zachte kaft weegt het boek een pak minder, en kun je het dus gemakkelijk overal mee naar toe nemen. Deze variant wordt het vaakst gebruikt voor een album over een welbepaalde gebeurtenis (zoals een reisje, een daguitstap, een schoolfeest, enz.).

Een pocket fotoboek is zeer snel te maken en dankzij het kleine gestalte dus ideaal om overal mee naar toe te nemen. En als je graag een fotoalbum wil die je zelf naar believen kunt aanpassen of aanvullen, dan zijn de losse fotobladen uiterst geschikt. Omwille van die reden worden losse fotobladen zeer vaak gebruikt voor fotoverzamelingen van jaarboeken of verbouwingswerken.

Qua uitvoering kun je bij Albelli kiezen uit normaal papier of hoogglans (meer contrast en kleurdiepte). Het verschil tussen echt fotopapier en het hoogglans papier van Albelli is miniem! Voor de kaft kun je linnen kiezen (in verschillende trendy kleuren), of opteren voor een leren kaft die dan weer klasse uitstraalt. Op zoek naar een zeer gepersonaliseerd album? Laat bij Albelli een eigen foto op de kaft plaatsen. Persoonlijker kan haast niet, toch?

Het maken van een fotoboek bij Albelli.nl

Van zodra je het type en formaat van het fotoalbum hebt gekozen, kun je de foto’s gaan opladen. Nadien kun je de foto’s nog draaien naar hartenlust. Door op ‘boek maken’ te klikken, worden de gekozen foto’s in een album geplaatst. De plaatsing kun je handmatig doen, maar je kunt ook opteren om alle foto’s automatisch in te schikken in het album. Het programma kiest dan zelf welke foto’s geschikt zijn voor de ruimtes op bepaalde pagina’s.

Ben je na een automatische invulling niet tevreden over de volgorde? Geen probleem! Je kunt de foto’s zelf een nieuwe rangschikking opleggen. Handig om weten ook is dat je foto’s na plaatsing nog kunt gaan inzoomen of uitzoomen.

Albelli Levertijd en het fotoboek resultaat

Nadat je een fotoalbum via Albelli.nl hebt besteld, ontvang je een e-mail op het moment dat je album op de post wordt gedaan door Albelli. Op die manier weet je dat je album binnen de kortste tijd in je brievenbus zit en dus ruim binnen de gestelde levertijd. Wij ontvingen onze bestelling netjes op tijd!

Onze Albelli ervaring

De website van Albelli is gebruiksvriendelijk en creatief. Iedereen kan er terecht om zijn fotoalbum te maken. Ook wie dit nog nooit zelf heeft gedaan, creëert vliegensvlug een eigen album. De automatische invulfunctie valt hier zeker aan te raden. Heb je toch nog wat hulp nodig. De klantenservice van Albelli staat twaalf uren per dag (van 9u tot 21u) voor je klaar. Ze zijn te bereiken via e-mail, chat of telefonisch.

Conclusie

Albelli.nl is een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar een kwaliteitsvol fotoboek, zonder dat het al te veel moeite kost. Je vindt er voor elk wat wils en in enkele klikken maak je een fotoboek dat perfect op maat is. We sommen hierna enkele plus- en minpunten op. Deze zullen je ongetwijfeld helpen in je keuze.

Voordelen

Albelli.nl is een overzichtelijk pakket dat gemakkelijk bedienbaar is. Iedereen kan er terecht, ook wie dit nog nooit eerder deed online. Het pakket wijst zichzelf uit en zit logisch in elkaar. De online versie werkt op alle besturingssystemen; ook gebruikers van Mac kunnen er dus gebruik van maken. Bij Albelli maakt men er trouwens een erezaak van om je tegemoet te komen indien je niet tevreden bent met het resultaat. In dat geval krijg je je geld terug of heb je recht op een nieuw album! En een laatste troef misschien. Via Albelli kun je het opgemaakt fotoalbum online delen met je vrienden of familie via Twitter of Facebook.

Nadelen

Als minpunt kunnen we aanhalen dat je in de online versie een kleiner maximaal aantal pagina’s hebt en dat je in diezelfde online versie niet de mogelijkheid hebt om perfect uit te lijnen. Er is immers geen detailinformatie over de afmetingen en aantal pixels van de foto beschikbaar.

 • Levertijd:Vanaf 2 dagen
 • Fotoproducten: A4 Liggend, A4 Staand, A5 20 x 15 cm, A6 Klein 14 x 10 cm, Vierkant 14 x 14 cm, Vierkant 21 x 21 cmn, Vierkant 30 x 30 cm, XL Boek Liggend
 • Afmetingen: S t/m XL
 • Software: Windows & Online versie (mac)
 • Uniek: Erg goede klantenservice

Ervaringen met de Review Albelli.nl : Online een fotoboek bestellen, op een leuke manier!

 1. Edwins88 says:

  Had zelf een fout gemaakt met mijn fotoboek maar door de goede klantenservice van Albelli heb ik alsnog binnen 6 dagen een super mooi fotoalbum binnen. Bedankt!

 2. Johanna says:

  fijne afdrukwinkel is albelli. groeten van Johanna

 3. Kaj says:

  Mooi natuur fotoboek besteld bij Albelli, binnen een week binnen en goede kwaliteit van de fotos en inbinden. Ook nog korting voor de volgende keer bestellen

 4. Jolien says:

  Heel fijn programma om je fotoboek te maken. Veruit de beste en snelste!

 5. Mooiboek says:

  Alleen maar goede ervaringen met Albelli!

 6. Shannon says:

  Jammer genoeg kreeg ik een mail dat mijn bestelling vertraging opliep. En ik was dolblij dat mijn fotoboek eindelijk binnen was. Tot mijn spijt ontdekte ik thuis dat albelli een fout heeft gemaakt bij het inbinden van mijn boek. Een aantal pagina’s had ik dubbel. Ik heb meteen contact opgenomen met de Albelli livechat. Er is binnen 15 minuten een oplossing geregeld en ik ontvang binnen 6 werkdagen dan eindelijk mijn fotoboek. Foutjes kunnen gebeuren en ik vind de service van Albelli heel snel en goed.

 7. Linda says:

  Heel mooi boek voor mijn verjaardag ontvangen.

Geef Een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 1.05 out of 5)
Loading...

Beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 1.05 out of 5)
Loading... Overlay
Lees alle ervaringen over de Review Albelli.nl : Online een fotoboek bestellen, op een leuke manier!
Prijs vanaf €4,95
Levertijd 2 dagen
Voor en nadelen
 • Eenvoudig en overzichtelijk
 • Erg goede klantenservice
 • Delen van fotoboeken
 • Online versie kent een max. aantal pagina's
Maak nu je fotoboek
Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling