vergelijk online fotoboek maken logo

Albert Heijn Fotoboek review

Review geplaatst op:

Ook Albert Heijn biedt een fotoservice aan, waarbij je online op een handige maneir je eigen fotoboek kunt maken. Daarbij focust de online shop op het gemak van de klant en extra opties die zij bieden. In deze review nemen we deze aanbieder onder de loep. Werkt de software inderdaad zo goed als ze zeggen? Waarin onderscheidt deze aanbieder zich? Uit welke fotoboeken kun je kiezen wanneer je er een wilt maken? Hoe verloopt het maken van een fotoboek en wordt deze ook op tijd bezorgd? Hoe ziet het uiteindelijke eindresultaat eruit? Wij bekeken het en geven in deze review antwoord op deze en andere vragen.

Albert Heijn Fotoboek Software

Albert Heijn geeft zelf aan dat de software die zij aanbieden om een fotoboek mee te maken zeer gebruiksvriendelijk en zeer handig is. Natuurlijk besloten wij om even zelf proef om de som te nemen en dus ontwierpen wij zelf een fotoboek met de software die Albert Heijn aanbiedt. Allereerst moet gezegd worden dat de software gedownload moet worden. Albert Heijn maakt gebruik van Mijn Cewe fotoboek; een goed programma dat helaas wel behoorlijk wat ruimte in beslag neemt op je computer. Hoewel men op de website beweert dat je direct kunt beginnen met het samenstellen van je fotoboek, neemt het downloaden en installeren van de software behoorlijk wat tijd in beslag. Wanneer je echter eenmaal aan de slag gaat met de software, blijkt deze prettig te werken. Er kan gekozen worden voor een van de vele indelingen of je kunt ook helemaal zelf een indeling maken. Bovendien werkt het programma zelf erg gemakkelijk en is het overzichtelijk.

Keuze van fotoboeken

Er kunnen ontzettend veel verschillende fotoboeken gekozen worden. Hoewel de homepage van de website lijkt aan te geven dat er slechts drie opties zijn(klein, standaard en groot) blijkt in het softwareprogramma dat er ontzettend veel keus is. Allereerst kan er gekozen worden uit verschillende materialen. Zo zijn er fotoboeken beschikbaar op hoogglans papier, maar ook op mat fotopapier of glanzend fotopapier. Bovendien kan er binnen de categorie├źn klein, standaard, groot ook nog voor diverse formaten gekozen worden. Het mooie is dat deze formaten ook direct worden weergegeven, zodat je kunt zien wat de grootte daadwerkelijk is.

Maken van een fotoboek bij Albert Heijn

Hoewel het in eerste instantie erg eenvoudig lijkt om een fotoboek te maken via deze website, blijkt het behoorlijk wat meer tijd in beslag te nemen als men doet overkomen. Ook al is het softwareprogramma waar gebruik van gemaakt wordt handig en overzichtelijk, toch is het een hele klus om een fotoboek te maken en zijn er zo ontzettend veel opties dat je al snel gaat twijfelen of opnieuw wilt beginnen als je halverwege bent. De standaard indelingen die in het programma beschikbaar zijn, zijn wel erg handig. Een ander aspect waar deze website zich in onderscheid is dat je een filmpje kunt toevoegen aan het fotoboeken door middel van een QR-code. Deze code wordt in het boek opgenomen en kan vervolgens met iedere smartphone worden gescand waarop het filmpje vervolgens kan worden bekeken.

Resultaat van het fotoboek

Het resultaat van het fotoboek ziet er op zich prima uit en is wat we er vooraf van veracht hadden. Geen enorm hoogstaande kwaliteit, maar zeker ook niet slecht en als we het afzetten tegen de prijs, kunnen we concluderen dat er sprake is van een goede prijs-kwaliteit verhouding. Ook werd het fotoboek keurig binnen de gestelde termijn geleverd. Over het algemeen geven we 6.5 voor deze website waar fotoboeken kunnen worden gemaakt.

Onze ervaring met Albert Heijn fotoboek

Op zich is de service prima. Wel is het zo dat de website de service anders laat overkomen dan daadwerkelijk het geval is, wanneer de software eenmaal gedownload is. De software werkt echter redelijk goed en biedt een scala aan mogelijkheden, al is dat lang niet altijd als positief te bestempelen.

Conclusie

We geven deze service om een fotoboek te maken een 6.5 als cijfer, omdat alles niet allemaal even gemakkelijk en snel werkt als men doet overkomen. Tot slot zetten we hier nog wat voor en nadelen op een rijtje:
Voordelen:

  • Mooi softwareprograma
  • Eindresultaat ziet er goed uit
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding

Nadelen:

  • Software te uitgebreid
  • Website schetst een te rooskleurig beeld over de software en het gebruiksgemak
  • Sofware moet gedownload worden en neemt veel tijd en ruimte in beslag
  • Levertijd:Vanaf dagen
  • Afmetingen: S t/m XL
  • Software: Windows, Mac en Linux
  • Uniek:

Geef Een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3.25 out of 5)
Loading...

AH logo

Beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3.25 out of 5)
Loading... Overlay
Lees alle ervaringen over de Albert Heijn Fotoboek review
Prijs vanaf €7,95
Levertijd dagen
Voor en nadelen
Vergelijk fotoboek
Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling