vergelijk online fotoboek maken logo

Aldi Fotoboek review: Waarom hier een fotoboek bestellen?

Review geplaatst op:

Supermarktketen Aldi heeft een eigen fotoservice. Deze fotoservice heeft een website waar je speciale software voor het maken van fotoboeken kunt downloaden. Met deze software stel je vervolgens je fotoboek samen en je kunt meteen afrekenen. Na ongeveer 5 werkdagen wordt je fotoboek bij je thuis bezorgd.

De Aldi fotoboek software

De software die je nodig hebt om een fotoboek te maken kun je downloaden van de website van de Aldi fotoservice. Dit gaat gemakkelijk en zonder problemen. De software heeft een eenvoudige en overzichtelijke vormgeving waarin je makkelijk kunt vinden wat je zoekt. Je kunt via tabbladen kiezen uit een groot, middel of klein fotoboek. De prijzen voor de fotoboeken staan op een aparte pagina vermeld, waardoor je eerst moet kijken welk type fotoboek je wilt hebben en dat vervolgens weer op moet zoeken op de aparte prijspagina. Het zou handiger zijn als de prijzen bij de fotoboeken vermeld zouden staan.

Het assortiment fotoboeken van de Aldi

De Aldi fotoservice biedt je keuze uit hardcover, softcover, fotoschrift en luxe linnen. Alle omslagen kun je zelf ontwerpen. Het hardcover fotoboek heeft een harde kaft en is daardoor een stevig en duurzaam fotoboek. Deze variant is verkrijgbaar in diverse formaten, variërend van klein tot heel groot. Het kleinste formaat is vierkant en 21 x 21 cm, het grootste formaat is XXL en heeft een afmeting van 28 x 36 cm. De softcover heeft een stevige maar flexibele omslag en is verkrijgbaar in een vierkante uitvoering (21 x 21 cm) en A4-formaat. Het fotoschrift is een licht en praktisch alternatief wat je gemakkelijk mee kunt nemen. De omslag is zeer flexibel en de formaten variëren van mini tot A4. Tenslotte is er de luxe linnen uitvoering die je fotoboek een elegante uitstraling geeft. Dit is de duurste variant en deze is verkrijgbaar in de maten A4 en XXL.

Je kunt bij Aldi niet kiezen welke papiersoort je wilt. Zo wordt het luxe linnen fotoboek in XXL formaat standaard afgedrukt op dik 250 grams papier en het goedkopere fotoschrift op 170 grams papier.

Maken van een fotoboek bij Aldi

Het is vrij eenvoudig om je fotoboek samen te stellen met deze software. Je kunt de foto’s direct naar het fotoboek slepen, tekst invoeren en foto’s bewerken. Je kunt de verdeling van de foto’s op elke pagina gelijk houden maar je kunt de foto’s ook met één muisklik op een andere manier in je fotoboek zetten. Het programma biedt dus redelijk wat flexibiliteit zodat je je fotoboek naar jouw wensen kunt samenstellen.

De software bevat een optie waarmee je verschillende indelingen kunt kiezen. Je bent dus niet gebonden aan de standaard indeling van foto’s op de pagina’s maar kunt deze wijzigen. Tevens kun je de automatische uitlijning van foto’s aan- of uitzetten zodat je per pagina zelf bepaalt hoe de foto’s er op komen te staan.

Aldi levertijd en het resultaat

Aldi zegt een levertijd te hebben van 5 dagen. Na 5 dagen werd het fotoboek netjes ingepakt thuisbezorgd. Het album ziet er netjes uit. De kwaliteit van de foto’s is goed, mooie scherpe foto’s en duidelijke kleuren.

Onze ervaring met Aldi

We hebben een hardcover A4 fotoboek gemaakt. Het toevoegen en wijzigen van foto’s was eenvoudig en we hebben diverse indelingen gebruikt. Het programma lijnt de foto’s automatisch uit en ook in- en uitzoomen van de foto’s kun je met een paar muisklikken doen. Je kunt niet kiezen welke papiersoort je wilt hebben, maar het premium 200 grams papier wat bij ons fotoboek hoort is uitstekend geschikt voor dit album. Tevens werd het fotoboek netjes op tijd thuis bezorgd.

Conclusie

Je kunt prima een fotoboek bestellen bij de Aldi. De software is overzichtelijk en makkelijk in gebruik en biedt voldoende opties om je fotoboek naar je eigen smaak in te richten. Qua prijs zijn de fotoboeken zeker niet de duurste in de markt. De kwaliteit van de foto’s is voldoende en wat je mag verwachten voor deze prijs.

Lees wel even de Algemene Voorwaarden aandachtig door want hier staat bijvoorbeeld in dat je geen recht hebt op ontbinding van de opdracht. Dat betekent dat als je eenmaal je fotoboek gemaakt en besteld hebt, je dit niet meer ongedaan kunt maken en je dus verplicht bent het fotoboek af te nemen.

  • Levertijd:Vanaf dagen
  • Afmetingen: S t/m XL
  • Software: Windows, Mac en Linux
  • Uniek: Ook Linux

Ervaringen met de Aldi Fotoboek review: Waarom hier een fotoboek bestellen?

  1. henk bais says:

    Werkt dit pakket ook onder windows 8?

Geef Een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 1.89 out of 5)
Loading...

aldilogo

Beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 1.89 out of 5)
Loading... Overlay
Lees alle ervaringen over de Aldi Fotoboek review: Waarom hier een fotoboek bestellen?
Prijs vanaf €7,89
Levertijd dagen
Voor en nadelen
  • Goedkope fotoboek met redelijke kwaliteit
Vergelijk fotoboek
Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling