vergelijk online fotoboek maken logo

Binqy fotoboeken review: een goede keuze?

Review geplaatst op:

Binqy belooft heel wat. De website trekt je meteen door de mooie vakantiefoto’s die langskomen. Het is duidelijk: hier kun je je eigen fotoboek samenstellen. Maar ook is het mogelijk om de foto’s te laten bedrukken op canvas of behang. Deze combinatie zie je veel bij dit soort bedrijven. Wat Binqy onderscheid van de andere aanbieders van fotoboeken, is dat ze zich tevens richten op social media. Zo kun je een Facebook timeline boek maken of je foto’s van Instagram op canvas laten drukken. Binqy gaat met de tijd mee.

Binqy fotoboek software

Om een fotoboek te creëren, begin je met het downloaden van de software. Dit lijkt zo simpel. Je vult je e-mailadres in en het programma begint vanzelf te downloaden. Maar zo makkelijk als het klinkt, is het in de praktijk niet. Het bestand werd door de Norton virusscanner aangemerkt als ‘gevaarlijk’. Dit kwam niet zozeer omdat er een virus in zit, maar omdat er te betrouwbare informatie bekend was. De software van Binqy werd automatisch weer van mijn computer verwijderd. Uiteindelijk heb ik het bestand handmatig goed moeten keuren om het programma überhaupt geïnstalleerd te krijgen. Dit soort tegenslag levert veel ergernis op. En dit was niet voorbij toen de software eenmaal op de computer stond. Ook het openen van het programma duurde erg lang. Voor je aan de slag kunt, ben je eigenlijk al weer afgehaakt.

Keuze van fotoboeken

Binqy heeft een prima aanbod aan fotoboeken. Je hebt keuze uit 9 soorten boeken, in een staand, liggend of vierkant model. De formaten variëren: van klein tot groot, het is mogelijk. Je hebt een aantal opties om het fotoboek naar jouw smaak aan te passen. Dit doe je bijvoorbeeld bij de cover, die je kunt voorzien van een eigen foto of tekst. Je kunt gaan voor een hoogglans hard- of softcover. Bij de pagina’s is er de optie om ze te laten lamineren. Op deze manier biedt Binqy je enkele mogelijkheden om er je eigen boek van de maken. Die opties zijn niet heel groot. Maar toch doet het qua aanbod zeker niet onder voor de meeste andere aanbieders. Ook voor een wat luxer fotoboek kun je terecht bij Binqy. Het HD fotoboek wordt aangeprezen als een keuze voor de professionele fotograaf. Het geheel heeft een wat meer luxe en stijlvolle uitstraling dan het gewone fotoboek. Dit is ideaal voor bijzondere gelegenheden.

Maken van een fotoboek bij Binqy

Het programma waar Binqy mee werkt, is redelijk gebruiksvriendelijk. Alle stappen zijn duidelijk, waardoor iedereen hiermee kan werken. Je voegt gewoon de foto’s toe die je wilt gebruiken voor je boek. Vervolgens volg je de stappen tot je het eindresultaat hebt. Wat echter nogal tegenvallend is, zijn de verschillende mogelijkheden die je hebt bij het maken van je fotoboek. Je kunt nog net een leuke achtergrond kiezen. Maar veel meer mogelijkheden zijn er niet. De inspirerende tips die op de website te vinden zijn om er een creatief fotoboek van te maken, lijken daardoor een beetje overdreven. Binqy biedt eigenlijk weinig verschillende opties. Hierdoor kun je niet echt je eigen creativiteit kwijt. Toch heeft het programma niet alleen maar slechte kanten. Wat bijvoorbeeld wel handig is, is dat je tijdens het maken steeds de geschatte prijs onder in beeld ziet. Ook zie je aan het einde van het proces een voorvertoning van het fotoboek. Zo weet je goed wat je uiteindelijk kunt verwachten.

Binqy Levertijd en het resultaat van het fotoboek

Het resultaat van het fotoboek van Binqy voldoet aan de verwachtingen. De kwaliteit van de foto’s is goed. De voorvertoning tijdens het bestelproces, kwam overeen met het uiteindelijke fotoboek. Binqy belooft op de website een levertijd van 5 dagen na ontvangst van de betaling. Dat is gelukt: het boek werd binnen deze tijd afgeleverd.

Onze ervaring met Binqy

Binqy is een prima website voor fotoboeken. Toch zijn de mogelijkheden nogal summier. Je wilt er echt een persoonlijk boek van maken. Dat is door de weinige opties wat lastig. Het fotoboek wordt redelijk standaard. Het is zeker niet verkeerd, maar Binqy blinkt ook absoluut niet uit. Vooral de problemen met het installeren van de software, maken de ervaring niet al te positief.

Conclusie

Als je niet al te creatief bent maar gewoon een simpel fotoboek wilt, dan is Binqy goed genoeg. Als je de software tenminste aan de praat krijgt. Voor een goede beslissing, zijn dit de voor- en nadelen van de fotoboeken van Binqy:
• Voldoende verschillende fotoboeken
• Software is slecht te downloaden
• Software is gebruiksvriendelijk
• Weinig mogelijkheden om het boek te personaliseren

  • Levertijd:Vanaf dagen
  • Afmetingen: S t/m XL
  • Software: Windows & Mac
  • Uniek: HD fotoboeken

Ervaringen met de Binqy fotoboeken review: een goede keuze?

  1. Kwaliteit says:

    Prima fotoalbum hoor.

Geef Een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...

binqy

Beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading... Overlay
Lees alle ervaringen over de Binqy fotoboeken review: een goede keuze?
Prijs vanaf €6,90
Levertijd dagen
Voor en nadelen
  • Goede kwaliteit fotoboeken tegen een kleine meerprijs
  • Software werkt niet mee
Vergelijk fotoboek
Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling