vergelijk online fotoboek maken logo

Bol.com fotoboeken review: Kwaliteit voor een goede prijs?

Review geplaatst op:

De website bol.com is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire webwinkels in Nederland. Werden er voorheen alleen boeken, films en dvd’s verkocht, inmiddels is het assortiment enorm uitgebreid met onder andere huishoudartikelen en een fotoservice. Voor € 7,95 kun je al een fotoboek laten maken bij bol.com. Naast het maken van fotoalbums, is het ook mogelijk om andere fotoproducten te bestellen. Dit kunnen bijvoorbeeld producten zijn zoals kalenders, posters en losse fotoprints.

Bol.com fotoboek software

Om aan de slag te kunnen met het maken van een fotoalbum bij bol.com, dien je eerst software te downloaden op je computer. Dit kun je natuurlijk al enigszins als nadeel ervaren, omdat het veel gemakkelijker is om een fotoalbum online te maken. Je kunt de software van bol.com zowel voor Windows Vista als Apple downloaden. Het downloaden van de software neemt wel enige tijd in beslag.

Keuze van de fotoboeken

Er zijn niet heel veel fotoboeken waar je uit kunt kiezen bij bol.com. Er zijn maar 4 modellen waar je uit kunt kiezen. Deze varieren van Large tot Extra Large. Je kunt daarnaast kiezen uit een staand of liggend formaat fotoboek. Tevens kan er een keuze gemaakt worden uit een hard cover of een soft cover. Wanneer er gekozen wordt voor een luxe uitvoering van het fotoboek, dan kan er gekozen worden uit een lederen of linnen uitvoering van de omslag.

Maken van een fotoboek bij bol.com

Het maken van een fotoboek bij bol.com neemt enige tijd in beslag. Zeker het downloaden van de fotoboek software laat enige tijd op zich wachten. Wanneer de software voor het maken van het fotoboek gedownload is, kun je daadwerkelijk aan de slag met het ontwerp. Je kiest voor een fotoalbum, waarna je direct aan de slag kunt met het uploaden van foto’s voor je fotoalbum. Je kunt er voor kiezen om zelf het fotoalbum te ontwerpen, maar je kunt ook gebruik maken van de voorstel service. Je kunt dan een stijl kiezen waarna je een voorstel wordt gedaan hoe je foto’s in het fotoalbum komen te staan.

De software van bol.com zelf ziet er erg overzichtelijk uit. De foto’s die naar het fotoalbum worden gesleept, kunnen gemakkelijk zelf bewerkt worden. Je kunt foto’s gemakkelijk bewerken en tevens kiezen voor een achtergrond die je aanspreekt.

Bol.com fotoboek levertijd en resultaat

Bol.com staat bekend om zijn snelle levertijd van producten en dat was bij het maken van ons fotoboek ook zeker het geval. Binnen een week hadden wij het fotoboek in huis en dat is voor het maken van een fotoboek natuurlijk erg snel. De kwaliteit is ook gewoon goed…

Onze ervaring met bol.com

Juist omdat bol.com bekend staat als een webwinkel waarin kwaliteit en service centraal staan, hebben wij ervoor gekozen om ons fotoboek door hen te laten maken. We zijn daar gematigd positief over. Pluspunten zijn bijvoorbeeld het softwareprogramma dat er overzichtelijk uit ziet en de snelle levertijd van het fotoboek. Minpunt vonden wij echt wel de lange download tijd van de software. Dat stimuleert niet om snel aan de slag te gaan met het ontwerpen van een fotoboek. Ook de kwaliteit vonden wij niet heel erg mooi bij dit album. Het is op zich prima, maar we hadden toch een iets beter resultaat verwacht.

Conclusie

Wij zijn gematigd positief over de fotoboek service van bol.com. Het downloaden van de software duurt erg lang. Ook de kwaliteit van de foto’s vonden we niet heel erg sterk. Daar staat wel weer tegenover dat het fotoboek snel geleverd is en de prijs ook niet heel erg hoog ligt. Ook de software zelf zag er wel uitstekend en overzichtelijk uit. Wij geven de fotoboeken service van bol.com daarom een cijfer van een 6,5. Wij zullen in het vervolg ook zeker kijken naar andere mogelijkheden van bedrijven die eveneens het maken van een online fotoalbum aanbieden.

  • Levertijd:Vanaf dagen
  • Afmetingen: S t/m XL
  • Software: Windows, Mac en Linux
  • Uniek:

Geef Een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Loading...

bol logo

Beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading... Overlay
Lees alle ervaringen over de Bol.com fotoboeken review: Kwaliteit voor een goede prijs?
Prijs vanaf €7,95
Levertijd dagen
Voor en nadelen
  • Goede kwaliteit fotoboeken
  • Software wil soms haperen (opslaan nodig)
Vergelijk fotoboek
Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling