vergelijk online fotoboek maken logo

Foto.com review: aantrekkelijk en snel!

Review geplaatst op:

De fotoboek pagina van Foto.com oogt kleurrijk en uitnodigend. De direct opvallende lage ‘vanaf €’ prijs bovenaan doet meteen vermoeden dat het maken van een fotoboek bij Foto.com sowieso betaalbaar is. Met één muis-scroll maakt het fotomenu duidelijk dat er diverse mogelijkheden zijn tegen een goede variatie prijzen. Om deze te bekijken heb je vier verschillende mogelijkheden: het tekstmenu links, het fotomenu en de banner boven waarbij je met een klik op het vergrootglas kunt bladeren door een vergrote fotopresentatie van elk type fotoboek. Ook met de muis ‘hangen’ boven de optie ‘Fotoboek’ in het bovenmenu geeft een uitgeklapt tekstmenu.

Bij Foto.com kunnen de meeste fotoboeken ook bekeken worden in 3D. Het snelst kan dit via het fotomenu, waar de 3D icoontjes in oranje en wit duidelijk te onderscheiden zijn. Downloaden van de 3D optie duurt luttele seconden, waarna het gekozen fotoboek type van alle kanten bekeken kan worden. Dit biedt een sterk verbeterde inzage in de vormgeving van het aan te schaffen product en uitstekende vergelijkingsmogelijkheden tussen de fotoboeken, zowel qua type als formaat.

Foto.com fotoboek software

Eenmaal je hebt besloten voor welk type en formaat fotoboek je gaat klik je boven op de ‘Maak en Bestel’ knop. Nadat je door het maken van je keuzes bent begeleid (formaat, glanzend of niet, achtergrondkeuze) word je er mogelijk op gewezen dat je het programma Java (gratis) moet downloaden om verder te kunnen. De instructies zijn duidelijk en het downloaden en installeren gaat in principe redelijk snel. Toch is er mogelijk enig geduld en wat creativiteit vereist. Zaken waar je bij het installeren van Java tegenaan kunt lopen:
de Engelse instructie (vanaf een bepaald punt);
of je ook een bepaalde werkbalk in je browser wilt laten installeren (optioneel);
op welk moment je precies je browser moet heropstarten (direct na het downloaden);
terug op Foto.com kan er nog extra gevraagd worden of Java geactiveerd mag worden.

Keuze van fotoboeken

Foto.com biedt een toegepast assortiment afmetingen, papiersoorten, omslagdiktes en rugbindingen tegen bijpassende prijzen. De hoofdcategorieën:
Prestige Fotoboek (luxe versie met harde rug)
Pop Fotoboek (luxe tijdschriftversie)
Luxe Fotoboek (design met spiraal)
Fotomag Fotoboek (tijdschriftversie)
Eco Fotoboek (duurzaam, goedkoopste extra bladzijdes)
Fotoboek op echt fotopapier (gebundelde echte foto’s)

Op het beginscherm links vind je ook een link naar een handig totaaloverzicht. Hierin kunnen de fotoboeken heel goed met elkaar worden vergeleken. Zo hebben het Prestige Fotoboek en het Luxe Fotoboek allebei een harde kaft maar heeft de ene papierdiktes van 170 gr en een gelijmde rug en de andere 250 gr met een spiraal.

Maken van een fotoboek bij Foto.com

Als je foto’s hebt voorgeselecteerd in bepaalde volgordes en combinaties wordt het samenstellen van het fotoboek in de Foto.com editor (na het downloaden van Java) behoorlijk gemakkelijk. Sympathieke tekstballons geven heel heldere instructies, tegen een elegante donkerblauwe achtergrond. Eerst haal je de foto’s op uit je computer of van Facebook, Picasa of Flickr. Dan kun je deze aan het project toevoegen en dit opstarten. Foto.com biedt je dan drie opties voor de samenstelling: automatisch met handmatige aanpassing, helemaal zelf en op basis van populaire klantenvoorkeuren. De automatische optie gaf in onze probeerversie een heel redelijk resultaat. Om zaken te wijzigen is het programma volkomen gebruiksvriendelijk: foto’s en tekst kunnen probleemloos ingevoegd, versleept en verwijderd worden.

Twee tips:

Tekstregels onder elkaar dienen apart ingevoerd te worden.
Om in het ontwerpscherm terug te keren naar de drie ontwerpopties moet je rechts in het midden de knop ‘Nieuwe layout starten’ hebben. Rechtsboven ‘Terug naar Foto.com’ voert je terug naar de website en dan kun je helemaal opnieuw beginnen. Wel wordt je in beide gevallen gevraagd of je het project eerst wilt opslaan.

Levertijd en het resultaat van het Foto.com fotoboek

Het afgeronde fotoboek linken aan de bestelling ervan duurt enkele minuten en dan is op de bestelpagina de dienstverlening van Foto.com weer duidelijk merkbaar. Aan alles lijkt gedacht: redelijke verzendkosten, copyright, optioneel afleveradres om bijvoorbeeld iemand met het fotoboek te verrassen. De optie ‘Zonder Foto.com logo’ geeft een kleine toeslag. Maar dan heb je eindelijk, binnen een recordtijd van maximaal 2 werkdagen, een prachtig fotoboek in huis die duidelijk smaakt naar meer! (een erg snelle levertijd dus bij foto.com!)

Onze ervaring met Foto.com

Afgezien van het eventjes stoeien met de Java-download is Foto.com als fotoboek-maak-website helemaal af! Het prettigst is misschien nog wel het snel kunnen schakelen tussen alle bekijk- en vergelijkingsopties, zodat je met een gerust hart het voor jou juiste fotoboek kunt kiezen en met veel plezier aan het echte ontwerpwerk kunt beginnen. Overigens, hoe goed en handig die automatische samenstelling ook is, het eigen ontwerp zal ons inziens altijd het mooiste resultaat opleveren. En het is ook nog het leukst!

Conclusie

Foto.com is alleszins aan te raden als fotoboekmaker. Of je ervoor kiest zal afhangen van hoe handig jij het zelf vindt en hoe aantrekkelijk jij het er vindt uitzien, want het oog wil ook wat! Nog wat plus- en minpuntjes op een rijtje:

PLUS

 • 3D.
 • Snel kunnen schakelen.
 • Goede vergelijker.
 • Vele, aantrekkelijke achtergronden.
 • Makkelijke bewerking.
 • Snelle levering.

 

MIN

 • Java-download wat omslachtig.

 

Ga naar de fotoboeken van Foto.com!

 

 • Levertijd:Vanaf dagen
 • Fotoproducten: A4 Liggend, A4 Staand, A5 15 x 20 cm, A5 20 x 15 cm, A6 Klein 14 x 10 cm, Vierkant 14 x 14 cm, Vierkant 21 x 21 cmn, Vierkant 30 x 30 cm
 • Afmetingen: S t/m XL
 • Software: Online (met Java)
 • Uniek: Goede prijs/kwaliteit

Geef Een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Loading...

fotocomlogo

Beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading... Overlay
Lees alle ervaringen over de Foto.com review: aantrekkelijk en snel!
Prijs vanaf €4,99
Levertijd dagen
Voor en nadelen
 • Goede prijs / kwaliteit
 • Java installatie nodig voor de software
Vergelijk fotoboek
Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling