vergelijk online fotoboek maken logo

Review Fotoalbum.nl : Een gigantisch aanbod aan fotoboeken

Review geplaatst op:

Fotoalbum.nl is een internationale website van de vennootschap Fotoalbum B.V. Deze in Amsterdam gevestigde onderneming groeit de laatste jaren steevast aan minstens 100 procent. Fotoalbum.nl wil ze profileren als dé specialist op vlak van online fotoalbums en dat doen ze door continu op zoek te gaan naar nieuwe diensten en een toepassing van de meest recente ontwikkelingen en applicaties.
De ambitie van Fotoalbum is om de allerbeste fotoalbums over gans Europa te leveren tegen een aantrekkelijke prijs.

De software van Fotoalbum.nl

De software van Fotoalbum.nl is uiterst gebruiksvriendelijk. Bovendien is ze gratis en kan ze probleemloos en in slechts enkele klikken worden gedownload op jouw computer. Mocht je bij de installatie toch problemen ondervinden, kun je steeds terecht bij de klantendienst of op de website (meer bepaald onder de rubriek ‘Veelgestelde vragen’). De software is niet enkel compatibel met de meest voorkomende besturingssystemen (zoals Internet Explorer), maar is ook te gebruiken op bijvoorbeeld Mac computers (Mac Linux).

In 2012 en 2013 werd de software van Fotoalbum.nl als winnaar uitgeroepen van de test van de Consumentenbond. Iedere zes maanden komt er een update van de software. Daarbij worden de allernieuwste templates en features ingepast. Op die manier betert de nu al goede software jaar na jaar.

Ruime keus aan fotoboeken en papier

Fotoalbum.nl biedt voor de fotoboeken vele verschillende formaten en uitvoeringen. Er is dus voor iedere gelegenheid een passende variant voorzien. Per type album kun je bovendien kiezen welke kaft je wenst of op welk papiertype je wenst af te drukken. Handig toch?

Het meest populaire fotoalbum op de website is ongetwijfeld het staand album in A4-formaat. Bij dit album heb je de keuze uit zes verschillende omslagen. Als je liever een liggend exemplaar wenst, is het album Panorama (A4) ideaal voor jou. Vierkante albums worden ook aangeboden, meestal in opvallende designs. Het fotoalbum XL is ook vierkant (afmeting 30 op 30 centimeter) en geeft een extra uitstraling aan jouw foto’s. De XL-versie is trouwens ook beschikbaar met een afwerking in leer. Wil je nog meer, dan kies je best voor de albums XXL. Met een formaat van 28 op 36 centimeter kun je pas echt uitpakken met je allermooiste foto’s!

Als het voor jou allemaal wat kleiner en fijner mag, biedt Fotoalbum.nl je ook drie kleinere albums om uit te kiezen. Het fotoalbum in A5-formaat is verkrijgbaar met een harde of zachte kaft. De fotoschriftjes zijn handige fotoboekjes in een formaat van 14 op 13 centimeter. Deze neem je dus probleemloos overal mee naartoe. Een mini fotoalbum, tot slot, sluit het rijtje af. Het formaat van dit albumpje is slechts 15 op 11 centimeter, maar dit album bezorgt je ongetwijfeld een groot plezier.

Het aanmaken van een fotoboek bij Fotoalbum.nl

Online een fotoboek maken ging nog nooit zo gemakkelijk als bij Fotoalbum.nl. Ook mensen die minder goed met de computer overweg kunnen, ondervinden bij Fotoalbum geen enkel probleem. Gebruikers ervaren het aanmaken van een album via deze site als een echt plezier.

Als je voor het eerst een album via de site aanmaakt, kun je steeds beroep doen op de online assistent. Als beginner kun je trouwens via de site deelnemen aan een gratis webcursus. Deze cursus ondersteunt je bij de creatie van een persoonlijk en aantrekkelijk fotoalbum. Als je al meermaals albums hebt gemaakt op de site, en op dat vlak dus al een echte specialist bent, bestaan er tips en tricks om je album nog professioneler te maken. Daarvoor kun je terecht op de inspiratiepagina.

Levertijd en resultaat van het Fotoalbum.nl fotoboek

Het resultaat is voortreffelijk te noemen. Het fotoalbum dat we bestelden ziet er keurig en kwaliteitsvol uit. De levering gebeurt ook tijdig en volledig in overeenstemming met wat op voorhand werd gecommuniceerd, dus ruim binnen de levertijd van 5 dagen. Niets op aan te merken dus!

Onze Fotoalbum.nl ervaring

Wij houden alvast een positief gevoel over aan onze samenwerking met Fotoalbum.nl. De software is echt handig en zeer gebruiksvriendelijk. Er moet al veel mislopen vooraleer je echt in de knoei geraakt, en zelfs dan staat er een goede klantenservice voor je klaar om je te helpen met je problemen.

Conclusie

Fotoalbum.nl is een website met vele pluspunten. De minpunten daarentegen, zijn ver te zoeken. Niet voor niets wordt deze website aanbevolen door fotografen. Onderstaand overzicht toont aan waarom precies.

Voordelen

Fotoalbum heeft misschien wel het grootste online aanbod van fotoalbums. Er kan worden gekozen voor vijf verschillende papiersoorten en tal van verschillende formaten. Echt fotopapier of hoogglans, beiden zijn mogelijk. Tegen een zeer competitieve prijs wordt jouw album binnen de vijf dagen bij jou thuis afgeleverd. Nabestellen kan perfect en online.
Naast fotoalbums kun je bij Fotoalbum.nl trouwens ook terecht voor posters, kalenders of canvassen. Regelmatig biedt de site speciale acties, soms ook via de Facebookpagina. Bij Fotoalbum geldt er verder onvoorwaardelijke kwaliteitsgarantie. Bij een productiefout krijg je dus onmiddellijk een nieuw exemplaar toegestuurd of krijg je jouw geld terug.

Nadelen

We hebben nochtans goed gezocht, maar we vonden geen enkel noemenswaardig nadeel op de website van Fotoalbum.nl. We stellen voor dat je het zelf eens uittest. Ongetwijfeld zal je ons gelijk moeten geven.

 • Levertijd:Vanaf 4 dagen
 • Fotoproducten: A3 Liggend, A4 Liggend, A4 Staand, A5 20 x 15 cm, A6 Klein 14 x 10 cm, Vierkant 14 x 14 cm, Vierkant 21 x 21 cmn, Vierkant 30 x 30 cm, XL Boek Liggend
 • Afmetingen: S t/m XL
 • Software: Windows, Mac en Linux
 • Uniek: Groot assortiment fotoboeken en papier soorten

Ervaringen met de Review Fotoalbum.nl : Een gigantisch aanbod aan fotoboeken

 1. Essies says:

  Als hobby fotograaf van vooral landschappen bestel ik mijn fotoalbums al tijden bij Fotoalbum.nl. Daarbij kies ik voornamelijk voor panorama boeken. Per streek bestel ik dan een compleet boek met een fotoserie die ik daar gemaakt heb. Fotoalbum krijgt ook de beste beoordeling volgens de Consumentenbond.

 2. Johan de Vries says:

  Grappig ook ik maak er sinds de bekend wording van de Consumentenbondtest mijn natuurfotografieboeken. Ik maak vooral gebruik van de matte liggende fotoboeken met echt fotopapier. Vooral de 100% kwaliteit vind ik belangrijk want als pixelteller heb ik al vaker bij andere aanbieders mijn fotoboeken teruggestuurd. Daar is de terugkoppeling niet altijd even goed op. Ik begrijp dat het pod betreft en dat het lastig is 100% kwaliteit te bieden maar zorg dan inderdaad voor een 100% garantie. Die heb ik dus gevonden en ik vind de kwaliteit daarnaast ook heel goed. Overigens ik kende deze site niet maar een mooie site.

Geef Een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 2.20 out of 5)
Loading...

fotoalbum.nl

Beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 2.20 out of 5)
Loading... Overlay
Lees alle ervaringen over de Review Fotoalbum.nl : Een gigantisch aanbod aan fotoboeken
Prijs vanaf €7,95
Levertijd 4 dagen
Voor en nadelen
 • Groot assortiment fotoboeken en papier soorten
 • Goede klantenservice
 • Geen
Vergelijk fotoboek
Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling