vergelijk online fotoboek maken logo

Fotofabriek.nl Review : Onze ervaring met het samenstellen van een fotoboek

Review geplaatst op:

Fotofabriek.nl werkt nauw samen met Chris Russell BV, een reclamebureau die al meer dan 20 jaar reclame en drukwerk creëert voor belangrijke Nederlandse ketens. Dankzij deze samenwerking kun je bij Fotofabriek.nl mee genieten van kennis en expertise op het vlak van fotobewerking en digitaal printen.
Fotofabriek zelf werd in 2008 opgericht. De website biedt een gratis softwarepakket voor de opmaak en de bewerking van foto’s en gerelateerde producten van hoogstaande kwaliteit. Zo kun je niet alleen fotoboeken, maar ook kalenders, wenskaarten, enz. aanmaken. Fotofabriek zorgt daarna voor de levering bij jou thuis.

De software van Fotofabriek.nl

Bij Fotofabriek krijg je drie manieren ter beschikking voor de creatie van een persoonlijk fotoboek. Je kunt gebruik maken van de gratis online software, je kunt aan de slag met de online creator of je kan gebruik maken van de PDF uploader. Alle drie deze varianten zijn compatibel met zowel Windows als Macintosh.

Voor fotoboeken kun je geen beroep doen op de online creator. En zo heeft iedere variant zijn mogelijkheden en beperkingen. Je kunt de features van iedere variant bekijken op de website. Gegarandeerd zal één van de drie nauw aansluiten bij wat jij voor je fotoboek voor ogen hebt.

Soorten fotoboeken

Bij Fotofabriek kun je kiezen uit een uitgebreid assortiment in fotoboeken. Over het algemeen kunnen deze worden ingedeeld in vier productielijnen: Exclusief, Deluxe, Standaard en Spiraal. Per productielijn bestaan er dan weer verschillende mogelijkheden met hun eigen kenmerken (glans of mat, soort papier, grootte, enz.). Hierna volgt een kort overzicht van de keuzemogelijkheden.

fotofabriek review en ervaringen

Exlcusief fotoboek van fotofabriek.nl

In de Exclusief-lijn heb je de keuze tussen een losbladig, staand of liggend fotoboek. De XL-versie is het grootst mogelijke fotoboek dat je op deze site kunt maken. Een dikke cover zorgt hier voor een perfecte staat. Bij Deluxe, Standaard en Spiraal kies je tussen een staand, liggend of vierkant fotoboek. Per categorie zijn verschillende groottes beschikbaar. Het onderscheid tussen de verschillende productielijnen zit hem in de lay-out van het fotoboek.

Het maken van een fotoboek bij Fotofabriek

Online een fotoboek maken is een makkie bij Fotofabriek.nl. Dankzij de gratis software kun je zeer eenvoudig, en zonder de vereiste aan enige voorkennis, een fotoboek maken. Dit fotoboek maak je op maat, en enkel met de foto’s die je zelf wil.

Bij opmaak van het fotoboek kun je kiezen voor een hardcover of softcover. Ook een spiraalbinding behoort tot de mogelijkheden. Het fotoboek kan worden uitgebreid tot 100 pagina’s. De rug is meestal in linnen. De omslagkleur en papiersoort kies je zelf. Sommige foto’s komen beter uit in hoogglans, andere dan weer in premium kwaliteit. Op die manier creëer je een volledig gepersonaliseerd fotoboek met een unieke uitstraling.

Levertijd en het resultaat van het Fotofabriek.nl fotoboek

We stelden de proef op de som. We kunnen, na ontvangst van het fotoboek, alleen maar besluiten dat de kwaliteit voortreffelijk is. Ook de service krijgt goede punten. Alles werd immers netjes op tijd afgeleverd in onze brievenbus. Dus binnen de gestelde levertijd van 4 dagen en met goede kwaliteit.

Onze fotofabriek ervaring

De website van Fotofabriek is vrij gebruiksvriendelijk en handig om mee te werken, dit zorgt voor een goede ervaring. In een apart menu vind je bijvoorbeeld een overzicht van de meest voorkomende vragen of problemen die je als gebruiker zou kunnen hebben (de zogenaamde Frequently Asked Questions of FAQ). Als je daarin geen passend antwoord vindt, staan medewerkers van Fotofabriek telefonisch voor je klaar. Mailen kan natuurlijk ook. Er is zelfs een aparte knop voorzien waarmee je onmiddellijke online assistentie kunt inschakelen voor een nog betere. Dit zorgt voor een goede fotofabriek ervaringen.

Conclusie

De voordelen van Fotofabriek zijn talrijker dan de nadelen. Het eindoordeel luidt dus positief. Omdat sommige argumenten voor de ene persoon soms meer doorwegen dan voor andere, lijsten we hierna even de belangrijkste pro’s en contra’s voor je op!

Voordelen

Altijd meegenomen is de 7,50 euro welkomstkorting die je als nieuwe gebruiker van Fotofabriek ontvangt. Deze korting is wel enkel geldig bij een minimale besteding van 30 euro. Je kunt er tot twee maanden na eerste registratie op de site gebruik van maken. Fotofabriek levert ook hoeveelheidskortingen. Al vanaf twee stuks doe je voordeel bij je bestelling. Hoe hoger de oplage, hoe hoger de korting wordt. Op die manier kan je korting oplopen tot 70 procent!
Gebruikerscommentaren leveren ook vaak de kwaliteit van het fotoboek, de vriendelijkheid van de medewerkers en de stipte levering aan als positieve punten van de site. Ook de Fotofabriek levertijd is erg goed met 5 dagen.

Nadelen

Het controleren en verbeteren van toegevoegde teksten (via een tekstbox) kan handiger worden ingericht. Momenteel is dit nog te omslachtig en wordt het voor een fotoboek van bijvoorbeeld 100 bladzijden een echt huzarenstukje om alles aan te passen. Als derde een nabestelling plaatsen is ook niet mogelijk. En dat zorgt soms wel voor wat frustratie bij gebruikers.

 • Levertijd:Vanaf 3 dagen
 • Fotoproducten: A4 Liggend, A4 Staand, A5 15 x 20 cm, A5 20 x 15 cm, A6 Klein 14 x 10 cm, Vierkant 21 x 21 cmn, Vierkant 30 x 30 cm, XL Boek Liggend
 • Afmetingen: S t/m XL
 • Software: Windows & Mac
 • Uniek: Welkomstkorting

Ervaringen met de Fotofabriek.nl Review : Onze ervaring met het samenstellen van een fotoboek

 1. Jojanneke van Bakel says:

  Had mijn fotoboek al op de 4e dag van bestelling binnen. Ook erg mooi vind ik de print kwaliteit. Mijn foto’s komen er erg mooi op uit 😀 maar dat komt denk ik ook door mijn spiegelreflex camera. x

 2. Linde says:

  Goede ervaringen bij met Fotofabriek. Altijd mijn boeken besteld, ook de familie besteld hier.

 3. L. Dondorff says:

  Hele fijne omgeving om je fotoboek samen te stellen. Levering zeer vlug en adequaat uitgevoerdt in heel mooi album. Wij zijn erg tevreden mede ook door de aanbieding van een album.

  Een aanrader en we zijn zeker van plan om vaker hier terug te komen.

 4. Joke says:

  Ik ben meer dan tevreden over Fotofabriek.nl. Ze bieden een geweldige service, top software, kortom: fantastisch.

 5. theo says:

  zeer tevreden!

 6. Debby says:

  Ik heb al meerdere malen een fotoboek via fotofabriek.nl gemaakt, elke keer tot volle tevredenheid. Het is een goede prijs/kwaliteitverhouding en de levering is heel vlot. Ik maak wel altijd gebruik van de aanbiedingen, dat is heel prettig.

 7. Jennifer says:

  Goede ervaring met Fotofabriek. heel veel mogelijkheden om je pagina’s makkelijk en leuk vorm te geven. Goede printkwaliteit.
  Ik werd zelfs benaderd dat er een foutje in mijn boek stond en kreeg de mogelijkheid om dit aan te passen. Dat vond ik echt een hele goede service!

 8. Ans says:

  Ik ben blij voor Fotofabriek gekozen te hebben. Veel mogelijkheden voor pagina indeling. Goede klantenservice voor hulp. Na aflevering van mijn boek had ik op verschillende pagina’s nog een smal witrandje. Dit vond ik jammer. Na telefonisch contact kon ik dit aanpassen en kreeg gratis een nieuw boek. Super service.

 9. Astrid says:

  Ik vind de service helemaal top. Ik heb voor het eerst een fotoboek gemaakt en wist nog niet alles. Er werd uitgebreid met mij gemaild met voorbeelden erbij. Ook telefonisch prima bereikbaar en behulpzaam! Ik had in mijn onwetendheid een foutje gemaakt en kreeg zonder extra kosten 2 nieuwe exemplaren toegestuurd! Een grote pluim verdiend.

 10. D.P.W. van Groningen Schinkel says:

  Kwaliteit afdrukken is perfect, aflevering en service prima
  Een aanrader,
  Dick van Groningen Schinkel

 11. Dineke says:

  Super kwaliteit en een geweldige service! Een absolute aanrader!

 12. HK says:

  Wij maken al jaren onze vakantie-albums via Fotofabriek. Altijd gied, altijd positieve reakties. Orina hoor!

 13. Rikie says:

  Helemaal top eerdere levering dan gezegd zodat het voor verjaardag in huis had. De ontvanger helemaal blij gemaakt

 14. josephine grol says:

  goede kwaliteit, prima service

 15. Kieran says:

  Ik had een fotoboekje laten maken voor mijn zoon’s hockey team: 15 exemplaren op tijd en in perfecte staat ! De technische dienst (per e-mail en telefoon) was ook uitstekend: ik kreeg goede commentaar over hoe het eerste ontwerp te verbeteren, en behulpzame begeleiding tijdens het bestelproces. Prijs was ook vordelig. Zeer tevreden !

Geef Een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (39 votes, average: 4.75 out of 5)
Loading...

fotofabriek

Beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (39 votes, average: 4.75 out of 5)
Loading... Overlay
Lees alle ervaringen over de Fotofabriek.nl Review : Onze ervaring met het samenstellen van een fotoboek
Prijs vanaf €8,99
Levertijd 3 dagen
Voor en nadelen
 • 7,50 welkomstkorting
 • Meer bestellen = meer korting
 • Nabestellen niet eenvoudig
Maak nu je fotoboek
Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling