vergelijk online fotoboek maken logo

Fotogoed Review: Zijn de fotoboeken hier ook goed?

Review geplaatst op:

Fotogoed is een van de vele websites waar je online gemakkelijk en snel een fotoboek kunt maken. Bij Fotogoed kun je met behulp van online software een professioneel fotoboek maken en ook vele andere leuke dingen met foto’s doen. Voor deze review richten we ons echter specifiek op het maken van een fotoboek. Hoe werkt de software bij Fotogoed? Welke verschillende soorten boeken kun je kiezen en is het gemakkelijk om hier een fotoboek te maken. We besluiten deze review met een lijst waarin we de voor en nadelen opsommen.

Fotogoed fotoboek software

Fotogoed heeft diverse softwareprogramma’s tot haar beschikking. Daarvan zijn er twee verschillende programma’s geschikt voor het maken van Fotoboeken. Voor het maken van Hardcover fotoboeken kan gebruik gemaakt worden van Fotogoed designer. Dit programma kan veilig en snel via de website gedownload worden, nadeel hiervan is natuurlijk wel dat het ruimte op de computer in beslag neemt. Gelukkig is het programma voorzien van enkele handige handleidingen, want er zijn ongelooflijk veel opties beschikbaar, waardoor het in eerste instantie ingewikkeld oogt. Je zult dus wel even de tijd moeten nemen om dit programma onder de knie te krijgen. Hardcover fotoboeken zijn ook veel simpeler te maken via de website. Als software is er namelijk ook een PDF Uploader beschikbaar, waarbij je de foto’s via je eigen fotoprogramma kunt uploaden. Op deze wijze kunnen ook Adobe Lightroom Fotoboeken gemaakt worden. Het handige is dus dat je zelf kunt kiezen of je het gemakkelijk en snel wilt of wat ingewikkelder maar daarmee ook geavanceerder.

Keuze van fotoboeken

Er zijn ontzettend veel verschillende fotoboeken verkrijgbaar op de website van Fotogoed. Er is een softcover fotoboek, een hardcover fotoboek en Adobe Lightroom Fotoboeken in zowel Hard Cover als Soft Cover. Deze fotoboeken zijn bovendien ook nog eens verkrijgbaar in vele verschillende formaten. Bij de Hardcover fotoboeken kan er gekozen worden uit liggende, vierkante of staande fotoboeken met formaten die variëren van a6 tot XXL. Bij de Adobe Lightroom worden de maten wat specifieker weer gegeven. Zo zijn er foto boeken beschikbaar van 18 x 18, 20 x 25, 25 x 20 en 30 x 30.

Maken van een fotoboek bij Fotogoed

Het is voor veel mensen erg belangrijk hoe het maken van een fotoboek er aan toe gaat op een bepaalde website. We kunnen in ieder geval stellen dat Fotogoed er alles aan heeft gedaan om de software zo goed mogelijk aan te passen aan de wensen van de klant. Daarom zijn er ook verschillende soorten software beschikbaar. Er zijn immers mensen die simpel en snel een fotoboek willen maken zonder teveel en te ingewikkeld gedoe, terwijl andere al die extra’s juist leuk vinden en er naar op zoek zijn. Praktisch gezien vinden we dat beide softwareprogramma’s het ‘net niet’ zijn. Waar je met het ingewikkelde Fotogoed designer ontzettend veel tijd kwijt bent met het lezen van de handleidingen en het maken van een fotoboek, is het uploaden van PDF bestanden weer net iets te eenvoudig. Fotogoed is er niet in geslaagd om eenvoudige software te ontwikkelen waarmee toch leuke dingen gedaan kan worden.

Levertijd en het resultaat van het Fotogoed fotoboek

Nadat we ons eigen fotoboek gemaakt hadden op Fotogoed.nl, werd het fotoboek keurig binnen de gestelde levertijd bij ons bezorgd. Bovendien zag het fotoboek er netjes en professioneel uit en kunnen we hierover dus meer dan tevreden zijn.

Onze ervaring met Fotogoed

Over het algemeen zijn we matig tevreden over onze ervaringen met Fotogoed. Je kunt merken dat de aanbieder moeite heeft gedaan om klanten tegemoet te komen, maar het is daar niet altijd in geslaagd. De communicatie op de website mag bijvoorbeeld wel wat duidelijker. Wel kun je zien dat Fotogoed erg klantgericht is en er alles aan doet om het klanten zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Conclusie

Als we alles op een rijtje zetten, kunnen we enkele voor en nadelen opsommen over deze website om fotoboeken te maken.

Voordelen:

  • Verschillende softwareprogramma’s
  • Fotogoed werkt klantgericht
  • Fotoboek wordt op tijd geleverd en ziet er professioneel uit

Nadelen:

  • Softwareprogramma’s zijn of te ingewikkeld of te eenvoudig
  • Website is niet echt overzichtelijk
  • een mooi fotoboek maken kost veel tijd
  • Levertijd:Vanaf dagen
  • Afmetingen: S t/m XL
  • Software: Online en PDF upload
  • Uniek:

Geef Een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Loading...

fotogoed logo

Beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading... Overlay
Lees alle ervaringen over de Fotogoed Review: Zijn de fotoboeken hier ook goed?
Prijs vanaf €9,30
Levertijd dagen
Voor en nadelen
Vergelijk fotoboek
Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling