vergelijk online fotoboek maken logo

Hema.nl fotoboek review: Een degelijk fotoboek

Review geplaatst op:

Op 4 november 1926 werd het eerste filiaal van de Hema geopend in Nederland. Dit filiaal bevond zich in de Kalverstraat in Amsterdam. Inmiddels is Hema actief in 5 landen. In Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk en Nederland zijn talloze filialen van de Hema te vinden. In 2011 werd zelfs de 600e vestiging van de Hema geopend in Nederland. Naast de betaalbare producten voor een eenvoudig huishouden en de welbekende rookworst, houdt Hema zich ook bezig met fotografie. Zo kun je gemakkelijk online een fotoboek laten maken bij Hema. Dit kun je direct online doen, of door middel van het downloaden van foto software op je computer.

Hema fotoboek software

Er zijn bij de Hema twee mogelijkheden waar je uit kunt kiezen wanneer je een fotoboek wilt laten maken om je herinneringen vast te leggen. Zo kun je direct aan de slag gaan, door online een fotoboek te maken. Je kiest dan het product waarmee je aan de slag wilt, in dit geval het Hema fotoboek, waarna je door middel van het kiezen voor een thema een mooi fotoalbum kunt maken. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om eerst software te downloaden op je computer. Je kunt dan op je eigen tempo een fotoboek samenstellen. De software wordt snel en gemakkelijk geïnstalleerd op je computer.

Keuze van fotoboeken

Je kunt bij de Hema kiezen uit verschillende soorten fotoboeken om er echt een mooi album van te maken. Je kunt kiezen uit vierkante, liggende of staande fotoalbums. Uiteraard is elk soort album verkrijgbaar in verschillende maten. Zo heb je de mogelijkheid om een kleine maat fotoalbum te kiezen. Een grote maat fotoalbum is ook mogelijk, evenals een fotoalbum die er ergens tussenin zit. Je kunt kiezen uit een harde kaft, maar bijvoorbeeld ook een linnen omslag van het fotoalbum. Uiteraard wordt een fotoalbum bij de Hema gemaakt op echt fotopapier. Maar je kunt ook kiezen voor gewoon papier.

Maken van een fotoboek bij Hema

Wanneer je de software voor het maken van een fotoboek bij de Hema gedownload hebt, kun je direct aan de slag met het maken van het fotoboek. Het software programma haalt automatisch de map afbeeldingen naar boven. Je kunt er voor kiezen om het boek automatisch te laten samenstellen, maar je kunt het ook handmatig te doen. De foto’s sleep je gemakkelijk naar het fotoboek, waarna je direct de mogelijkheid hebt om er een stuk tekst bij te zetten. Ook kun je een foto gemakkelijk kleiner of groter maken.

De bewerkingsbalk bovenaan in het software programma, stelt je in staat om foto’s gemakkelijk te kunnen bewerken. Roteren, bewerken en schaduwen toevoegen is bijvoorbeeld geen enkel probleem. Tijdens het creëren van het fotoboek, zie je ook direct wat je kwijt bent aan kosten.

Resultaat van het fotoboek bij de Hema

Op de website van de Hema staat aangegeven dat het fotoboek binnen 4 werkdagen verzonden wordt, wanneer je het verzoek hebt ingediend. Nu, dat was bij ons ook volledig van toepassing. We kregen al snel bericht via de e-mail dat ons fotoboek klaar was. Je kunt bij de Hema kiezen om het fotoboek thuis te laten bezorgen, of om het zelf op te halen in een Hema filiaal. Wij hebben het bij de winkel zelf opgehaald, dit omdat wij dichtbij de Hema wonen. Het product werd inderdaad binnen 4 dagen geleverd aan onze Hema winkel.

Onze ervaring met de Hema

Wij deden al regelmatig boodschappen bij de Hema, maar sinds we het fotoboek hebben laten maken, zijn we nog enthousiaster geworden. Niet alleen de software is namelijk gemakkelijk te gebruiken, ook het resultaat heeft ons erg verrast. Ook voor iemand die niet heel handig is met computers, is de fotoboek software van de Hema zeker aan te raden.

Conclusie

Over het algemeen zijn wij erg tevreden over de fotoboek software van de Hema en het resultaat. Het fotoboek was gemakkelijk samen te stellen. Ook was het geen enkel probleem om de foto’s in het fotoboek te bewerken. De software is erg gebruiksvriendelijk. De volgende keer gaan we de online mogelijkheid uit proberen om een fotoboek samen te stellen. Ook de inzage in de prijzen en de levertijd waren wij erg tevreden over. De kwaliteit van het album was zeker goed, maar dit komt omdat wij het album op fotopapier hadden laten drukken. We weten natuurlijk niet hoe dat is met gewoon papier. Maar we waren zeker tevreden over het resultaat!

 • Levertijd:Vanaf 7 dagen
 • Fotoproducten: A3 Liggend, A4 Liggend, A4 Staand, A5 20 x 15 cm, A6 Klein 14 x 10 cm, Vierkant 14 x 14 cm, Vierkant 21 x 21 cmn, Vierkant 30 x 30 cm, XL Boek Liggend
 • Afmetingen: S t/m XL
 • Software: Windows, Mac en Linux
 • Uniek: Afhalen bij de Hema

Ervaringen met de Hema.nl fotoboek review: Een degelijk fotoboek

 1. Jolanda says:

  Goede ervaringen met de fotoboeken van de Hema. ZIjn niet heel erg duur, de software is eenvoudig en in de winkel ophalen! (dus niet op PostNL wachten, want past vaak niet door de brievenbus)

 2. Harry says:

  In het verleden vaker fotoboeken gemaakt bij HEMA (in Windows-versie). Nu overgestapt naar Mac en dan ben ik hevig teleurgesteld in de HEMA. Beduidend minder functionaliteiten en veel minder gebruiksgemak. Daarbij kreeg ik een klein jaar geleden via de klantenservice te horen dat in een nieuwe update verbeteringen zouden worden aangebracht. Moet nu echter constateren dat er niets veranderd is. Op zoek dus maar naar een andere leverancier.

Geef Een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 3.33 out of 5)
Loading...

hema

Beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 3.33 out of 5)
Loading... Overlay
Lees alle ervaringen over de Hema.nl fotoboek review: Een degelijk fotoboek
Prijs vanaf €9,95
Levertijd 7 dagen
Voor en nadelen
Maak nu je fotoboek
Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling