vergelijk online fotoboek maken logo

Foto Klein: kleine prijs, grote service

Review geplaatst op:

Foto Klein is een fotoservice-bedrijf in Nunspeet. Voor haar online fotoboek werkt het bedrijf samen met CEWE. Al sinds 1971 is dat een van de bekendste Nederlandse specialisten op het gebied van drukwerk en foto finishing.

Klein Software

Op de website, www.klein.nl vind je alles met betrekking tot fotografie en foto’s terug onder de heading ‘foto service’. Op deze pagina vind je meteen ook de download die je nodig hebt om jouw CEWE fotoboek samen te stellen. Je hoeft dus niet nog eens door te klikken naar ‘fotoboek’, waar hij ook te vinden is, naast de types fotoboeken die je kunt maken/bestellen. Die gemakkelijke vindbaarheid is alvast handig.

Het downloaden van de software heeft even tijd nodig. Het programma is dus nogal zwaar en neemt wel wat schijfruimte in beslag. De installatie wijst verder wel zichzelf uit en de opstart van het programma is vlot, ook al duurt het wel even.

De interface van de Klein software is erg overzichtelijk en zeer gebruiksvriendelijk. Mocht je vooralsnog in moeilijkheden geraken, dan word je verder geholpen door tooltips, tipvensters en dergelijke meer. Voor het uitkiezen en van je fotoboek en dergelijke zijn al de nodige tools vlot herkenbaar, gemakkelijk terug te vinden, en snel in het gebruik. De extra menubalk, waarmee je je eigen projecten kunt beheren, is een enorme hulp voor het creatie-proces en maakt het programma nog breder toegankelijk. In dit menu kun je overigens ook altijd de prijs van je project bijhouden en meteen overgaan tot de drukbestelling van jouw fotoboek. Met andere woorden: alles is in een klik te bereiken.

De Klein Software is ook uitzonderlijk volledig (wat mogelijk ook een van de oorzaken is waarom het even duurt voor hij opgestart is). Je kunt er niet alleen fotoboeken mee samenstellen, maar ook gewone foto’s in alle mogelijke formaten, wanddecoratie, wenskaarten, kalenders en allerhande fotocadeaus. Telkens worden daarbij je mogelijkheden weergegeven en kun je na een enkele selectie al aan jouw project beginnen.

Zo werkt het ook voor wat betreft de fotoboeken. Eens in het programma, klik je hiervoor op de button ‘CEWE FOTOBOEKEN’. Zodra je vervolgens het formaat van jouw fotoboek hebt gekozen (zie hieronder), leidt de software je mee naar je werkplaats.

De eerste keuze die je daar krijgt is die tussen een vooropgemaakte lay-out of een eigen ontwerp. Het eerste gaat een stuk sneller, aangezien je in de tweede optie alle pagina’s apart moet opmaken en aanvullen. Dat maakt de eigenlijke samenstelling van het fotoboek met de Klein software eerder omslachtig. En, hoewel er een handig assistent is, die je even gemakkelijk weg als bij kunt halen, blijft het uiteindelijke werkblad druk en onoverzichtelijk. Het ziet er ook allemaal nogal verouderd uit, zowel qua micro als qua macro design – iets wat in de rest van het programma nochtans niet het geval is.

Met name op dit laatste gebied kan de Klein software dus wel een opknapbeurt en vooral een aantal wegwerpbeurten gebruiken. Zo zou het eigenlijke werkblad, dat verder wel uitstekend functioneert, een stuk moderner, overzichtelijker, handiger, mooier en werkbaarder kunnen gemaakt worden en komt er tegelijk ruimte voor meer tools voor de uiteindelijke bewerking van de foto’s en de systematisering van de pagina lay-out.

Keuze van Fotoboeken

Zoals gezegd is de software van Foto Klein erg volledig. Dat betekent onder andere dat er heel wat vormmogelijkheden in opgenomen zijn, ook voor jouw fotoboeken. Misschien is de opdeling van de keuzemogelijkheden wel wat raar en enigszins verwarrend te noemen. Het best is nog van de (wel handige) overzichtstabel te gebruiken onder de heading ‘Overzicht’. In ieder geval bestaan de volgende mogelijkheden qua formaat: mini, small, compact (liggend), medium, large (staand en liggend), XL en XXL (staand en liggend). Alle fotoboeken zijn daarbij verkrijgbaar op normaal papier en, afhankelijk van het formaat, kan het ook mogelijk zijn de foto’s op mat, glans of hoogglans papier te drukken.

Het maken van een Fotoboek bij Klein

Dat verloopt vlot, maar is enigszins omslachtig. Het heldere, algemene concept en de duidelijke algemene lay-out zijn enigszins in discrepantie met het drukke werkblad, dat uiteindelijk de bomen door het bos niet meer ziet en daardoor een aantal functies niet vervult die de eigenlijke samenstelling van het fotoboek aanzienlijk zouden vereenvoudigen en versnellen. Toch moet worden gezegd dat het programma verder uitstekend functioneert en dat een upgrade van het werkblad dus echt iets zou zijn om naar uit te kijken.

Resultaat van het fotoboek

Dat is prima. CEWE doet zijn reputatie met betrekking tot kwaliteitsvolle drukwerken alle eer aan. De kwaliteit is top, de prijs is betaalbaar en de levering is (zeer) vlot en snel.

Onze ervaring met Klein

Die zou bijna perfect verlopen zijn, ware het niet dat hun opmaakprogramma uiteindelijk toch iets te omslachtig is en weinig overzichtelijk. Dit geeft je de indruk dat je tijd verspilt, terwijl het niet nodig is. De mooie drukwerken en de snelle levertijd van CEWE maken echter veel goed.

Conclusie

Die is bijna positief.
PRO: volledig, degelijk, goede drukkwaliteit, snelle levering, betaalbaar.
CONTRA: omslachtig werkblad, trage samenstelling, minder consequente software ontwikkeling.

  • Levertijd:Vanaf 7 dagen
  • Afmetingen: S t/m XL
  • Software: Windows, Mac en Linux
  • Uniek:

Geef Een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Loading...

klein.nl

Beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading... Overlay
Lees alle ervaringen over de Foto Klein: kleine prijs, grote service
Prijs vanaf €7,95
Levertijd 7 dagen
Voor en nadelen
Maak nu je fotoboek
Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling