vergelijk online fotoboek maken logo

Kruidvat fotoboek service review

Review geplaatst op:

Kruidvat is één van de bekendste merken die de mogelijkheden bieden tot het online maken van een fotoboek. Vele mensen maken hiervan gebruik. Maar is de software echt zo gebruiksvriendelijk? En hoe zijn de resultaten? Wij testen het voor u!

Kruidvat fotoboek software

Om een fotoboek te maken, moet je eerst de software downloaden. Het werkt dus niet ‘web based.’ Het bestand is ongeveer 1,5 mb en de installatie verloopt duurt enkele minuten. Houd er dus rekening mee dat je niet direct aan de slag kunt, en de foto’s onderling niet uitwisselbaar zijn. Het is dus niet mogelijk om het fotoboek dat u op de computer heeft gemaakt, direct op de tablet te openen.

Het startscherm geeft enkele tips, om snel aan de slag te kunnen, of om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Dit kan handig zijn. De software laat links boven in het scherm een telefoonnummer zien, dit kunt u bellen als u vragen heeft. Dit was in ons geval niet nodig. Dit nummer kost 10 cent per minuut. Ook is er een helpfunctie, die u kunt raadplegen als u er niet uit komt.

Keuze van fotoboeken

Op het moment van schrijven, bestaat de keuze uit 7 formaten fotoboek, van XS tot en met XXL. Het XXL fotoboek is op A3 formaat en heeft 26 pagina’s. Dit fotoboek kost € 59,99. Het XS fotoboek heeft een formaat van 14×13 centimeter en heeft ook 26 pagina’s. Dit boek kost € 7,99. Voor de review is een middenmaat genomen; large staand op A4 formaat inclusief hardcover voor € 17,99.

Maken van een fotoboek bij Kruidvat

Na het opstarten kun je kiezen om een fotoboek te maken. Kies het juiste formaat en vervolgens moet je de foto’s al uitkiezen om het fotoboek te vullen. Dit werkt minder prettig dan met een leeg boek te beginnen en zelf te foto’s te kiezen en te plaatsen. De software verspreid de foto’s over de pagina’s. Dit kan je eigen creativiteit beperken, maar het werkt wel snel. Gelukkig gaat het verplaatsen van de foto’s erg makkelijk. Het is mogelijk om teksten en clip-art in te voeren, maar de foto’s zelf kunnen niet bewerkt worden. De clip-art is overigens beperkt; u kunt kiezen uit 13 afbeeldingen.

U kunt kiezen uit een aantal standaarden als achtergrond. Dit is een snelle muisklik. De meeste achtergronden zijn kleuren, er zijn ook foto’s bij. De achtergronden kunt u op categorie zoeken. Het is helaas niet mogelijk om eigen achtergronden toe te voegen.

Levertijd en het resultaat van het fotoboek

Het fotoboek wordt binnen enkele dagen bezorgd ruim binnen de genoemde levertijd. Dat was bij ons ook het geval, hier is niets op aan te merken.

De hardcover is precies zoals we hem hadden verwacht. De drukkwaliteit op de grote oppervlakten is erg netjes, maar als je goed kijkt is de afwerking rond de randen niet perfect. De overgangen tussen de foto’s en de (witte) achtergrond, zijn niet naadloos en missen wat contrast.

Gebruikersgemak

De software werkt erg makkelijk, maar neemt de regie zelf te veel in handen. De knoppen sluiten helaas niet aan bij de gebruikelijke indeling van bijvoorbeeld Microsoft Word, dus het is zeker in het begin zoeken naar opties.

Conclusie

Op basis van onze ervaringen, geven we de Kruidvat Foto Service een 6. Het is mogelijk om snel een fotoboek te maken, er is een breed aanbod aan diverse boeken, maar er zijn kritiek punten. Het programma is niet webbased, u moet eerst een installatie uitvoeren. Hierdoor zijn bestanden niet direct onderling uitwisselbaar, u kunt niet direct op een andere computer uw fotoboek bekijken.

Een ander nadeel is dat u de foto’s direct moet kiezen. Deze worden door de software over de pagina’s verspreid. Het voordeel is dat dit snel werkt, maar dit beperkt u creatieve ingevingen (het is hierna overigens wel mogelijk om foto’s te veranderen). Het uiteindelijke resultaat is voldoende. De afdrukkwaliteit is in orde, op de randen na.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3.75 out of 5)
Loading...
  • Levertijd:Vanaf dagen
  • Fotoproducten: A3 Liggend, A4 Liggend, A4 Staand, A5 15 x 20 cm, A5 20 x 15 cm, A6 Klein 14 x 10 cm, Vierkant 14 x 14 cm, Vierkant 21 x 21 cmn, Vierkant 30 x 30 cm, XL Boek Liggend
  • Afmetingen: S t/m XL
  • Software: Windows & Mac
  • Uniek:

Geef Een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3.75 out of 5)
Loading...

kruidvatlogo

Beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3.75 out of 5)
Loading... Overlay
Lees alle ervaringen over de Kruidvat fotoboek service review
Prijs vanaf €6,95
Levertijd dagen
Voor en nadelen
  • Goede kwaliteit Cewe fotoboek
  • Soms een storing in de software
Maak nu je fotoboek
Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling