vergelijk online fotoboek maken logo

Lidl fotoboeken: een goedkoop succes nummer?

Review geplaatst op:

De Lidl kennen we als voordelige supermarkt, beroemd om de vele tijdelijke koopjes die naast het standaardassortiment geleverd worden. Ik was eigenlijk al lang benieuwd of de fotoservice van Lidl zich kan meten met die van andere aanbieders. Na een weekendje weg met mijn familie wilden we de foto’s graag vastleggen in een mooi fotoboek. Een mooi moment om de fotoservice van de Lidl eens uit te proberen,

Lidl fotoboek software

Op de website van Lidl is het even zoeken naar de link naar de fotoservice. Op lidl-fotos.nl kunnen we de bestelsoftware gratis downloaden voor Windows, Macintosh en Linux. De download is ietwat traag, maar verder is de installatie van de software een fluitje van een cent. Als we de software openen kunnen we allereerst kiezen welk product we precies willen bestellen, in ons geval dus een fotoboek.

Keuze van fotoboeken

We kunnen kiezen uit een reeks van formaten, variërend van small (14×13 cm) tot XXL (30×45 cm). Afhankelijk van het formaat is er vervolgens de keuze tussen liggend of staand. Voor de omslag kunnen we kiezen uit schriftomslag, softcover en hardcover, terwijl bij de grotere formaten ook voor linnen of kunstleer kan worden gekozen. Voor een meerprijs kunnen diverse maten ook op speciaal fotopapier gedrukt worden. Wij kozen voor een normale uitgave met hardcover omslag.

Maken van een fotoboek bij Lidl

De eerste stap in het proces is simpel. We kunnen losse foto’s of mappen die in het boek afgedrukt moeten worden importeren door ze naar het overzichtsveld te slepen. De software ziet correct dat we onze foto’s zelf al enigszins bewerkt hebben. Er wordt gevraagd of de automatische correctie daarom misschien achterwege moet blijven, en of rode ogen op de foto’s door de software automatisch weggewerkt moet worden.

Dan stelt de software automatisch het basisfotoboek samen en wordt het iets ingewikkelder. Allereerst verbaast het ons dat sommige foto’s ongevraagd bijgesneden worden. Nu is dat voor de pagina-indeling wel te begrijpen, maar dat er op de omslag nu een bijgesneden foto staat waarop het hoofd van de geportretteerden ontbreekt verbaast ons zeer.

Dat is allemaal wel aan te passen, en ook begeleidende teksten zijn met enig puzzelen vrijelijk te plaatsen, maar de interface is voor iemand als mijn partner nogal complex. Soms helpt het niet om te veel bewerkingskeuzes te proppen in een enkel scherm. Voor iemand met ruime ervaring met beeldbewerkingsoftware is het goed te doen, maar mijn partner raakt al snel de weg kwijt in een veelheid van icoontjes en opties die niet allemaal even duidelijk zijn.

Resultaat van het fotoboek

Nadat we het fotoboek naar tevredenheid in elkaar hebben gepuzzeld plaatsen we het in het boodschappenmandje. De bestel- en betaalprocedure doorlopen we zonder problemen. Een kleine week later worden de boeken netjes verpakt thuisbezorgd.
Het valt mij op dat het contrast op sommige foto’s net iets steviger is aangezet dan ik had verwacht, terwijl andere afdrukjes soms net iets te flets zijn. Mijn partner vindt dat ik zeur, die is erg blij met het resultaat. Het boek is netjes ingebonden, daar valt niets op aan te merken.

Onze ervaring met Lidl fotoservice

Hoewel mijn partner zonder meer blij is met het resultaat, blijf ik zelf licht kritisch achter. Ik vraag me af of ze zonder mijn hulp niet verdwaald was geraakt in de software en of ze in een acceptabele tijd een vergelijkbaar resultaat had kunnen halen. De afdrukkwaliteit van de foto’s is in mijn ogen gemiddeld redelijk, maar niet meer dan dat. Ik ben benieuwd hoe de afdrukken de tand des tijds zullen doorstaan. Ik denk dat ik een volgende keer wat extra euro’s uit zou geven door voor speciaal fotopapier te kiezen.

Conclusie

De software is redelijk veelzijdig. Het is mogelijk om het fotoboek volledig naar eigen wens te maken, maar de interface is wat mij betreft op sommige momenten net even te complex. Ik heb de indruk dat er toch een nabewerking op de foto’s heeft plaatsgevonden terwijl ik daar niet voor gekozen had. De afdrukkwaliteit is in orde, maar niet hoogstaand. Een gemiddelde vakantiefotograaf kan hier een leuk fotoboek samenstellen, maar een vakfotograaf zal meestal iets veeleisender zijn dan Lidl te bieden heeft.

Van mij krijgt de fotoservice van de Lidl een 6. Precies voldoende voor de gemiddelde gebruiker, maar voor wie veeleisend is of niet gewend is om met dit soort software om te gaan zijn er betere adressen.

  • Levertijd:Vanaf dagen
  • Afmetingen: S t/m XL
  • Software: Windows, Mac en Linux
  • Uniek:

Ervaringen met de Lidl fotoboeken: een goedkoop succes nummer?

  1. mevrouw says:

    Best een aardig boek, maar ze kunnen goedkoper of van betere kwaliteit denk ik.

Geef Een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...

lidl logo

Beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading... Overlay
Lees alle ervaringen over de Lidl fotoboeken: een goedkoop succes nummer?
Prijs vanaf €6,99
Levertijd dagen
Voor en nadelen
Vergelijk fotoboek
Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling