vergelijk online fotoboek maken logo

Mijnalbum.nl fotoboek review: Een standaard fotoboek…

Review geplaatst op:

MijnAlbum.nl is in de eerste plaats vooral een plek waar je online foto’s op kunt slaan. Het is een digitale versie van het traditionele fotoboek. Upload je foto’s en deel ze op die manier met je familie of vrienden. Op deze manier maak je een online fotoalbum waarbij je zelf bepaalt wie er toegang tot hebben. Het online album is een gratis dienst. Wel kun je dan maar 2 GB aan foto’s kwijt. Wil je meer? Dan moet je een zogenaamd Gold Account aanmaken. Behalve deze online dienst, biedt MijnAlbum.nl ook de mogelijkheid om er een gedrukt exemplaar van te maken. Je kunt de foto’s los af laten drukken, maar je kunt ook kiezen voor een fotoboek.

MijnAlbum.nl fotoboek software

Om met MijnAlbum.nl aan de slag te kunnen, moet je eerst een account aanmaken. Je hoeft daarna geen speciale software te downloaden, zoals dat met veel van dit soort programma’s wel het geval is. Na de registratie kun je meteen verder om je foto’s aan het album toe te voegen. Deze methode om een fotoboek te maken, werkt op zich prima. Je hoeft niet te wachten tot de software gedownload is. Deze stap sla je al over. Maar het uploaden van de foto’s duurt wel vrij lang. Zeker wanneer je een groot album wilt maken. MijnAlbum.nl heeft hier wel wat op gevonden. Als je niet de intentie hebt om het fotoboek af te laten drukken, is het mogelijk om de foto’s te laten verkleinen. Dit versnelt het proces. Als de foto’s eenmaal zijn toegevoegd, krijg je de keuze om ze online te delen of af te laten drukken. De website is zeer duidelijk. Het is een gebruiksvriendelijke methode om mee aan de slag te gaan.

Keuze van fotoboeken

De grootste focus van MijnAlbum.nl ligt op de digitale opslag van foto’s. Als je er echt voor wilt kiezen om de foto’s af te laten drukken, zijn de opties nogal summier. Je hebt de mogelijkheid om losse foto’s te bestellen. Deze kun je krijgen in drie formaten. Heb je tussen de 21 en 300 foto’s? Dan kun je er een fotoalbum van laten maken. Al heb je bij MijnAlbum.nl weinig eigen inbreng. De website heeft één standaard album en daar moet je het mee doen. Tijdens het proces bepaal je de pagina indeling. Als je er een achtergrond bij wilt, heb je slechts keuze uit zes verschillende kleuren. Het fotoboek kun je laten afdrukken in twee formaten: 10×15 centimeter of 13×18 centimeter. Ze worden dan voor je afgedrukt op fotopapier. Je hebt nog net de vrijheid om op de rug van het boek een leuke titel te laten zetten. Verder is er van enige creativiteit geen sprake.

Maken van een fotoboek bij MijnAlbum.nl

Het maken van een fotoboek gaat bij MijnAlbum.nl vrij makkelijk. Het maakt niet uit of je voor een digitale versie gaat of dat je uiteindelijk een afgedrukt exemplaar is: het systeem is steeds hetzelfde. Op zich is het een leuke optie om het fotoalbum gewoon digitaal aan te maken. De vraag is alleen of dit een concurrentie is voor andere veelgebruikte websites, zoals Facebook. Want ook hier kun je snel en simpel een digitaal fotoalbum aanmaken. MijnAlbum.nl voegt wat dat betreft niet zo heel veel toe. Wat vooral tegenvalt, zijn de weinige opties die je hebt. Je kunt er niet een heel persoonlijk album van maken. Je moet het echt hebben van de foto’s zelf. En dat is toch een gemiste kans.

Mijnalbum.nl levertijd en het resultaat

MijnAlbum.nl belooft dat je het fotoboek binnen 4 werkdagen ontvangt. Kies je voor het betalen via een eenmalige machtiging, dan kan dat oplopen tot 6 werkdagen. Deze belofte is MijnAlbum.nl nagekomen. Het ontvangen fotoboek is van prima kwaliteit. Het is simpel, maar voldoet wel aan de verwachtingen. De Mijnalbum.nl levertijd / verzendtijd is binnen 4 dagen, mits de betaling ontvangen is. Dit halen ze met gemak…

Onze ervaring met MijnAlbum.nl

MijnAlbum.nl is zeer handig in gebruik. Het programma is duidelijk en eigenlijk kun je er weinig fout aan doen. Dat komt natuurlijk ook wel omdat er weinig opties zijn. Dat is meteen het grootste nadeel van MijnAlbum.nl. Maar als je op zoek bent naar een simpel fotoboek, dan volstaat het absoluut. De kwaliteit is prima en je hebt gewoon een goede herinnering van je vakantie in de kast staan.

Conclusie

Voor een simpel fotoboek, is MijnAlbum.nl alles wat je nodig hebt. Het werkt zeer makkelijk waardoor je geen moment twijfelt wat je moet doen. Maar je moet niet op zoek zijn naar een bijzonder fotoboek. Nog even de voor- en nadelen op een rijtje:
• Weinig opties om het boek te personaliseren
• Gebruiksvriendelijk
• Simpel, maar de kwaliteit is niet slecht

  • Levertijd:Vanaf dagen
  • Afmetingen: M
  • Software: Online only
  • Uniek:

Geef Een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Loading...

mijnalbum logo

Beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading... Overlay
Lees alle ervaringen over de Mijnalbum.nl fotoboek review: Een standaard fotoboek…
Prijs vanaf €7,95
Levertijd dagen
Voor en nadelen
  • Digitale opslag van je fotos
  • Weinig opties om zelf een fotoboek te maken
Vergelijk fotoboek
Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling