vergelijk online fotoboek maken logo

Photobox, waarom zou je hier je fotoboek maken?

Review geplaatst op:

Aldus de Photobox website is Photobox momenteel “de nummer 1 Europese marktleider in digitale foto-ontwikkeling.” Het bedrijf functioneert in 19 verschillende landen en heeft 29 miljoen leden. Alles begon echter met één simpel gesprek tussen oprichter Graham en zijn vrouw, die op een schone dag vroeg wanneer Graham zijn prachtige online foto’s ook eens zou afdrukken, voor de grootouders en het nageslacht. Samen met zijn goede vriend Mark richtte Graham daarop Photobox op. En ondertussen verzendt dat meer dan een miljoen afdrukken per dag vanuit vestigingen in Parijs, Londen en Duitsland.

Photobox Fotoboek Software

Nadat je de lay-out van jouw fotoboek hebt gekozen (zie hieronder), leidt Photobox je automatisch naar de pagina waar jij je foto’s kunt uploaden van op je computer. Handig is dus alvast dat je voor het gebruik van Photobox geen aparte software moet downloaden. Alles kan rustig en vlot verlopen via de website van Photobox zelf.

Die interface werkt overigens overigens prima tot uitstekend. Natuurlijk heb je soms wat last van het drukke verkeer op de site (bijna nooit) en hangt er ook veel af van de grootte van jouw bestanden. Hoe groter de bestandsgrootte van jouw foto’s, hoe trager het proces om de foto’s te uploaden duurt. Slim is alvast wel dat je via Photobox ook meerdere foto’s per beurt kunt opladen, wat toch bijzonder tijdbesparend is. En, over het algemeen, moet je heus niet lang wachten tussen de verschillende stappen in je ontwerpproces. Alles verloopt volgens een normale tot snelle online snelheid.

Ook verder bevat de Photobox software vele kwaliteiten. Zo zijn de werkbladen netjes en overzichtelijk. Zij worden ontdaan van alle overbodige lay-out zodat het gebruik van het programma eigenlijk zichzelf uitwijst. Ondervind je vooralsnog problemen, dan komen tekstballonnetje je al snel ter hulp. En als je echt tijd wil sparen kun je gebruik maken van de knop ‘automatische samenstelling’. Wanneer je je foto’s op voorhand correct rangschikt, ben je dan eigenlijk meteen zo goed als klaar.

Wel moet opgemerkt worden dat de bewerkingsmogelijkheden van Photobox – zoals min of meer bij elke online software het geval is – eerder beperkt blijven. Het voorbereidend werk van jouw fotoalbum, dat doe je dus best vooraf. Maar uiteindelijk is het sowieso een goede regel om de eigenlijk bewerking van jouw foto-materiaal aan de gespecialiseerde programma’s toe te vertrouwen.

Keuze van fotoboeken

Photobox biedt een uitzonderlijk veel keuzemogelijkheden op het gebied van fotoboek formaten (wat op zich nog maar een klein deel is van hun drukpraktijken naast kalenders, wanddecoratie en dergelijke meer). Grofweg kan je er alvast vijf verschillende formaten bestellen: premium, XL, A4, vierkant en klein. Elk van deze formaten is dan op zich weer beschikbaar in verschillende variaties; en elke van deze variaties biedt telkens opnieuw een veelvoud aan mogelijke thema’s aan, die de verschillende lay-outs bepalen: reis, vakantie, huwelijk, et cetera.

Levertijd en het resultaat van het Photobox fotoboek

Het fotoboek werd ruim binnen de gestelde levertijd van 5 dagen geleverd. De pagina’s zijn stuk voor stuk zeer goed gemaakt en voldoen aan de virtuele verwachtingen. Alle foto’s worden correct uitgelijnd en de uitlijning blijft consistent over alle pagina’s. Er zijn geen ontbrekende pagina’s en de kwaliteit van de afdrukken is top. Het concrete resultaat van Photobox voldoet dus aan de virtuele verwachtingen.

Onze ervaring met Photobox

Die is goed te noemen. Zeker wanneer wij het eindresultaat optellen met het gemak van ontwerpen, bestellen en een degelijke levering. Het grote voordeel van Photobox is ongetwijfeld dat alles zeer snel en in dezelfde lijn verloopt: van idee, tot uitwerking, ontwerp en bestelling. Alles verloopt met de dezelfde vlotheid en het tijdverlies (van uploaden en dergelijke) wordt echt tot een minimum beperkt.

De levering van het album duurde een kleine week en verliep vlot en correct. Wanneer je diverse fora afschuimt, valt op dat het op dit gebied wel eens durft mis te lopen bij Photobox. Maar daar staat tegenover dat de klantenservice tot op deze fora toe bijzonder actief is om deze klachten de wereld uit te helpen en vooralsnog het hoofd te bieden door misnoegde klanten onmiddellijk verder te helpen. Het gros van de beoordelingen is dan ook positief over Photobox en kan leven met enige wachttijd omdat het eindresultaat er zeker mag zijn. Allicht weten zij ook dat er momenteel weinig andere software of sites bestaan die je toelaten om zo snel en zo goedkoop jouw fotoboek samen te stellen en te drukken – een effect dat alleen nog versterkt wordt door de vele promotie-acties van Photobox richting zijn (trouwe) publiek.

Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar een mooi en verzorgd fotoboek met fotoprint kwaliteit is Photobox zeker een overweging waard. Het systeem is stabiel en eenvoudig in gebruik, zowel voor wat betreft de samenstelling van het boek als bij de uiteindelijke bestelling. De Photobox software is daarbij zeer toegankelijk en wijst zichzelf uit. Je hoeft daarenboven je computer niet te overbelasten met dure en zware software. Als je een goede voorbereiding in acht neemt, kun je ook amper meer tijd besparen op de samenstelling en bestelling van jouw fotoboek dan Photobox nu al doet.

  • Levertijd:Vanaf dagen
  • Fotoproducten: A3 Liggend, A4 Liggend, A4 Staand, A5 20 x 15 cm, Vierkant 21 x 21 cmn, Vierkant 30 x 30 cm, XL Boek Liggend
  • Afmetingen: S t/m XL
  • Software: Online only
  • Uniek:

Ervaringen met de Photobox, waarom zou je hier je fotoboek maken?

  1. Fam. Visser says:

    Ooit een keer een boek besteld. De software was niet heel fijn maar het resultaat wel!

Geef Een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3.50 out of 5)
Loading...

photoboxlogo

Beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3.50 out of 5)
Loading... Overlay
Lees alle ervaringen over de Photobox, waarom zou je hier je fotoboek maken?
Prijs vanaf €7,00
Levertijd dagen
Voor en nadelen
  • Klantenservice soms matig
  • Software werkt niet altijd mee
Maak nu je fotoboek
Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling