vergelijk online fotoboek maken logo

Review Pixum.nl : Een online fotoboek op een veilige en gemakkelijke manier

Review geplaatst op:

Pixum biedt in Nederland en in andere Europese landen online fotodiensten aan. Ze doen dat op een toonaangevende manier. Pixum is dan ook een referentie in de online fotowereld. Bij Pixum gebruiken ze de modernste en milieuvriendelijkste technieken en de meest hoogwaardige materialen. Naast online fotoalbums bieden ze ook diensten aan op vlak van fotoverdeling, professionele belichting en allerhande fotocadeaus (zoals puzzels, kalenders, fotolijsten, enz.).

De software van Pixum.nl

De website van Pixum is vrij overzichtelijk en bijgevolg gemakkelijk in gebruik. Op de homepage zie je al onmiddellijk linksboven het logo van Pixum staan. Rechtsboven krijg je dan de mogelijkheid om in te loggen. De belangrijkste zaken die je op de site kunt doen, worden telkens met een grote, duidelijke knop weergegeven.

pixum keuze fotoboek

Caption test

pixum keuze thema

Test

pixum ontwerpen

Test

Via “Mijn Pixum” kun je een eigen account aanmaken. Dat is geen vereiste om een fotoalbum te kunnen bestellen op de site, maar het is wel handig als je meermaals een bestelling zou willen plaatsen. Wij kiezen ervoor meteen de software te downloaden en aan de slag te gaan met een A5 fotoboek op fotopapier.

De software voelt in het begin wat “langzaam of haperig” aan, dit komt natuurlijk ook deels doordat we het programma niet kennen. Het programma bevat veel knoppen en komt erg druk over, echter heb je daar in het gebruik weinig last van. De basis functies zijn duidelijk en direct te gebruiken en wil je bijvoorbeeld de kleur van de tekst aanpassen dan is dat ook eenvoudig te doen.

Een extra optie van de software van Pixum is om automatisch een fotoboek samen te stellen. Dit kan op beoordeling en datum. Wij hebben deze functie getest en dit werkt erg prettig. De software van Pixum maakt direct een mooi fotoboek voor ons waar wij naar eigen inzicht nog aanpassingen aan hebben gedaan. Dit is vooral een grote timesaver bij grote fotoboeken!

Om je fotoboek op te leuken kun je uit een groot aantal “basis” thema’s kiezen, deze zijn leuk maar erg basis. Een unieke feature is het toevoegen van een landkaart, deze kun je zelf maken en invoegen in het fotoboek, dit is een leuke feature voor vakantie fotoboeken. Het instellen van randen en shaduwen is ook mogelijk, dit kost echter veel moeite.

Het verdere bestel proces loopt vlekkeloos en er is een goed uniek fotoboek mee te maken. Aan het eind hebben we genoeg betaalmethoden zoals: ideal, overboekeing en creditcard. Na de betaling krijgen we niet een duidelijke bevestiging van de bestelling op een mail na. Het is nu afwachten wat het resultaat is.

Soorten fotoboeken

De fotoboeken van Pixum kun je standaard verkrijgen in 4 formaten (staand, liggend, vierkant of de themaversie). Binnen deze categorieën kun je een passende cover en / of papiersoort kiezen. Op vlak van papier heb je de keuze tussen gewoon premium papier, premium papier met hoogglans, mat fotopapier of een glanzend fotopapier. Bij de keuze van een cover kun je gaan van een gewone geniete cover tot een elegante cover in linnen of leer. Daartussen bevindt zich nog een ruim aanbod aan verschillende harde of zachte kaften (hardcover en softcover).

Het thema fotoboek van Pixum verdient toch een woordje meer uitleg. Dit fotoalbum is uiterst geschikt voor al jouw mooiste fotomomenten. De sjablonen die je kunt gebruiken zijn gratis en beschikbaar voor vier verschillende formaten. Je kunt beroep doen op een sjabloon in tekst, met afbeeldingen, of gewoon gecombineerd. Een aanrader!

Het aanmaken van een fotoboek bij Pixum.nl

Via de daarvoor voorziene knop kun je foto’s opladen in de software (Foto’s uploaden). Er bestaan verschillende mogelijkheden om dit te doen, maar als je echt veel foto’s wil opladen, maak je beter gebruik van Eprint. Dit is een bestelprogramma die je eerst moet downloaden op je computer. Geen nood, dit is zo gebeurd. Daarna gaat het een pak sneller om al je foto’s op te laden. Eprint neemt slechts 8 megabyte geheugen in beslag en het is geschikt op verschillende besturingssystemen.

Heb je hulp nodig bij het aanmaken of bestellen van een fotoalbum? De Pixum fotoboek assistent legt je in enkele eenvoudige stappen uit hoe je het best tewerk gaat.

Resultaat van het fotoboek en levertijd bij Pixum

We zijn meer dan tevreden met het resultaat en ook de levertijd bij Pixum is dik in orde. Het fotoalbum kregen we ruim op tijd toegestuurd en ziet er in het echt nog beter uit dan op de computer. De afwerking en de kwaliteit van de foto’s is voortreffelijk. Het moet gezegd, zo’n mooi resultaat doet ons verlangen naar een volgende bestelling!

Onze ervaring met Pixum.nl

Bij Pixum krijg je waar voor je geld. De kwaliteit is meer dan goed en ook de service scoort goede punten. Er is niet alleen een uitgebreide online helpfunctie beschikbaar, bij vragen kun je ook altijd terecht bij een vriendelijk service team die van aanpakken weet. Je hebt het gevoel dat jouw bestelling echt wordt opgevolgd en dat er alles aan gedaan wordt om jou zo snel mogelijk het fotoalbum toe te sturen (zonder daarbij aan kwaliteit te moeten inboeten, uiteraard!). De kwaliteit van de albums wordt dan ook permanent door Pixum bewaakt.

Conclusie

Over de voordelen van Pixum kunnen we bladzijden lang schrijven. We beperken ons hier echter tot de belangrijkste of meest vernoemde. De nadelen daarentegen, kun je op één hand tellen. Meer nog, we kunnen er eigenlijk maar 2 vinden. En dan spreken we eigenlijk nog niet echt over nadelen, maar veeleer over zaken die moeten worden opgevolgd. Oordeel vooral zelf!

Voordelen

Allereerst, bij Pixum shop je veilig! Het Webshop Keurmerk maakt van Pixum.nl immers een gecertificeerde online shop die veilige transfers en een vertrouwelijke behandeling van klantengegevens garandeert. Gespecialiseerde bedrijven zien toe op een permanente beveiliging van het systeem.
De ruime keuze bij Pixum is ongetwijfeld ook een pluspunt. De talloze varianten kunnen aan hoge kwaliteit en door middel van een gratis softwarepakket worden besteld. Daarnaast is de kwaliteit van de foto’s van Pixum werkelijk opmerkelijk. Voorstanders van analoge fotografie moeten nu ook toegeven dat de digitale versies van Pixum even natuurgetrouw en scherp ogen dan de analoge prints. Een mooier compliment kun je als online fotoleverancier natuurlijk niet krijgen!
In tegenstelling tot bij enkele concurrenten, kun je bij Pixum steeds nabestellen. Alle bestellingen worden immers gedurende 12 weken na oorspronkelijke bestelling bijgehouden.

Nadelen

Heel af en toe lees je in reacties van mensen die hebben besteld dat de levering niet altijd goed toekomt op het gevraagde adres. Mogelijks is dit te wijten aan een tijdelijke fout in het shipping systeem, en is dit intussen opgelost. Maar we wilden jullie er toch voor waarschuwen. Een gewaarschuwd man (of vrouw) is er immers twee waard!
Een tweede minpuntje betreft de verzendkosten. Deze zijn niet hoger dan bij een andere online fotoleverancier, maar ze zijn wel vrij hoog bij kleine bestellingen.

  • Levertijd:Vanaf dagen
  • Fotoproducten: A3 Liggend, A4 Liggend, A4 Staand, A5 20 x 15 cm, A6 Klein 14 x 10 cm, Vierkant 14 x 14 cm, Vierkant 21 x 21 cmn, Vierkant 30 x 30 cm
  • Afmetingen: S t/m XL
  • Software: Windows, Mac
  • Uniek: Goede software

Ervaringen met de Review Pixum.nl : Een online fotoboek op een veilige en gemakkelijke manier

  1. yvonne de M.. says:

    Perfect fotoalbums! De kwaliteit is erg goed, de software werkt fijn alleen de levertijd is soms wat lang. Alleen voor kwaliteit wil ik wel graag even wachten..

Geef Een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

pixum logo

Beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading... Overlay
Lees alle ervaringen over de Review Pixum.nl : Een online fotoboek op een veilige en gemakkelijke manier
Prijs vanaf €7,95
Levertijd dagen
Voor en nadelen
  • Goede kwaliteits fotos
  • Meldingen op internet van verkeerd geleverde zending (nette oplossing altijd geboden)
Maak nu je fotoboek
Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling