vergelijk online fotoboek maken logo

TicTacPhoto review: Een goede keuze om een fotoboek te maken?

Review geplaatst op:

Bij TicTacPhoto kun je terecht voor alles wat met herinneringen te maken heeft. De fotoboeken zijn hier slechts een enkel onderdeel van. Daarnaast kun je bijvoorbeeld kaarten en kalenders bestellen. Ook is het mogelijk om je foto’s te laten bedrukken op textiel. TicTacPhoto bestaat sinds 2004. Het is een internationaal bedrijf dat zich, naast de Verenigde Staten, voornamelijk op Europa richt. Waaronder dus Nederland en België.

TicTacPhoto fotoboek software

Je begint het maken van het TicTacPhoto fotoboek door de software van de website te downloaden. Het downloaden zelf gaat erg makkelijk. Je volgt gewoon de instructies op het scherm en binnen een paar muisklikken staat het programma al op de computer. Wij hebben ervoor gekozen om het TicTacPhoto programma meteen automatisch te laten openen. Dit ging echter wel mis: de computer sloeg volledig vast. Deze software bestaat uit één programma, of je nu een fotoboek wilt maken of een kalender, wenskaart of anderszins. Je selecteert onder andere het gewenste fotoboek, de grootte en het aantal bladzijden dat je wilt gebruiken. En dan ben je klaar om de foto’s in te delen.

Keuze van fotoboeken

Bij TicTacPhoto heb je de keuze uit vier standaardmodellen. Op de website krijgen ze de volgende benamingen mee: classic, contemporary, trendy en casual. De classic fotoboeken zijn, zoals de naam al zegt, vrij traditioneel. Je hebt hierbij keuze uit verschillende kaften, zoals linnen en namaakleer. Maar ook kun je kiezen voor een glanzende fotokaft of juist een matte kaft. Het contemporary fotoboek van TicTacPhoto is uitermate geschikt voor de meest bijzondere herinneringen. Wanneer je een mooie reis hebt gemaakt, of in het huwelijk bent getreden, kan dit wel eens de beste keuze zijn. Je hebt hierbij alle vrijheid om er het ontwerp van te maken dat je graag wilt. Het trendy fotoboek is meer geschikt voor mensen die een bijzondere reportage willen maken. Het wordt gekenmerkt door een typische lay-out waar je alle creativiteit in kwijt kunt. Deze trendy fotoboek is ideaal voor fotografen, maar minder geschikt voor de standaard vakantiefoto’s. Voor wie meer op zoek is naar een simpel en niet al te duur boek, kan kiezen voor het casual fotoboek. Het heeft een soepele kaft waardoor het makkelijk mee te nemen is. Het fotoboek is geschikt voor de dagelijkse foto’s, kleine herinneringen of een weekendje weg. Elk soort fotoboek is verkrijgbaar in verschillende formaten. Ze worden gedrukt op gesatineerd gestreken papier. Je hebt geen optie om de papiersoort aan te passen. Maar het papier dat TicTacPhoto gebruikt, is wel zeer geschikt om foto’s op af te drukken. Voor elk fotoboek kun je wel zelf het aantal pagina’s kiezen.

Maken van een fotoboek bij TicTacPhoto

Nadat de software is geïnstalleerd, kun je beginnen met het maken van je fotoboek. TicTacPhoto doet er alles aan om je tijdens dit proces te begeleiden. De software bevat veel extra’s. Het programma heeft verschillende soorten lay-outs waar je uit kunt kiezen. Kom je hier niet uit, dan is er altijd nog de demo die je hierin helpt. Het TicTacPhoto fotoboek kun je op veel manieren personaliseren. Kies voor een mooie kleur of foto als achtergrond van je pagina’s. Wil je tijdens het maken toch nog een aantal pagina’s aanpassen? Dat is gewoon mogelijk. Al deze mogelijkheden maakt de software van TicTacPhoto zeer veelzijdig. En altijd is daar de hulpfunctie waar je op terug kunt vallen als je het even niet meer weet. Het maken van een fotoboek bij TicTacPhoto gaat erg makkelijk.

Levertijd en resultaat van het TicTacPhoto fotoboek

Het resultaat van het fotoboek van TicTacPhoto is naar verwachting. De foto’s zijn van een prima kwaliteit zodat het een mooie herinnering is. De website belooft dat het fotoboek van TicTacPhoto binnen 5 werkdagen wordt afgedrukt en verzonden. Het boek werd stipt om de genoemde levertijd afgevelerd zonder enige vertraging.

Onze ervaring met TicTacPhoto fotoboeken en de levertijd

De website en software van TicTacPhoto is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Al is het programma soms wel een beetje traag. Je moet er echt de tijd voor nemen om een fotoboek in elkaar te zetten. Wat vooral opvalt bij TicTacPhoto, zijn de vele opties. Je hebt echt de mogelijkheid om er een persoonlijk fotoboek van te maken. En tijdens het creëerproces, kun je steeds terugvallen op de duidelijk aanwezige hulpfunctie. Je wordt op opties gewezen waar je zelf misschien niet aan gedacht had. Als welkomstgeschenk kreeg ik 25 procent korting op mijn bestelling. Dat is toch een leuke meevaller.

Het fotoboek werd ruim binnen de opgegeven levertijd afgeleverd op ons adres in een keurige en stevige verpakking. Ook het resultaat van het fotoboek stelt ons niet teleur… de kwaliteit is goed!

Conclusie

De fotoboeken van TicTacPhoto zijn een mooi aandenken. Tegen een prima prijs maak je al een bijzonder boek. Mijn ervaring met TicTacPhoto is vrij positief. Ik zou het zo nog een keer gebruiken. Om zelf een goede keuze te maken, zijn dit de voor- en nadelen van TicTacPhoto:
• Verschillende soorten fotoboeken
• Veel opties om je boek te personaliseren
• De software is makkelijk in gebruik
• De software is een beetje traag
• De klantenservice is voor vragen en klachten alleen per mail bereikbaar

 • Levertijd:Vanaf 7 dagen
 • Fotoproducten: A3 Liggend, A4 Liggend, A4 Staand, A5 15 x 20 cm, A5 20 x 15 cm, A6 Klein 14 x 10 cm, Vierkant 14 x 14 cm, Vierkant 21 x 21 cmn, Vierkant 30 x 30 cm, XL Boek Liggend
 • Afmetingen: S t/m XL
 • Software: Online only
 • Uniek:

Ervaringen met de TicTacPhoto review: Een goede keuze om een fotoboek te maken?

 1. Sabrina says:

  Mooi fotoalbum ben er heel tevreden mee.

 2. J. Middelhoek says:

  Super! Vandaag het werkelijk fantastische fotoboek ontvangen.
  In vergelijking met andere aanbieders van fotoboeken komt TicTac er wat mij betreft als beste uit. Het formaat 34×34 is exclusief, de afdrukken haarscherp en het gebruikte papier dik en heeft de uitstraling van hoogglans. Kleine aanbeveling wellicht, maak het mogelijk om vrienden online inzage te geven in het gemaakte boek. Dit heeft tevens wellicht een commerciële waarde.

Geef Een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 2.00 out of 5)
Loading...

TicTac Photo

Beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 2.00 out of 5)
Loading... Overlay
Lees alle ervaringen over de TicTacPhoto review: Een goede keuze om een fotoboek te maken?
Prijs vanaf €9,95
Levertijd 7 dagen
Voor en nadelen
 • Geen telefonische klantenservice
 • Erg prijzig
Vergelijk fotoboek
Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling