vergelijk online fotoboek maken logo

Webprint.nl

Review geplaatst op:

Webprint.nl is een van de vele websites waar je online fotoboeken kunt maken. Naast het maken van fotoboeken biedt de website nog vele andere opties zoals het afdrukken van foto’s op canvas of plexiglas. Ook is het mogelijk om posters in allerlei formaten te laten maken. We concentreren ons in deze review echter op de fotoboeken. Is er een ruime keuze aan fotoboeken? Welke verschillende soorten kunnen er gekozen worden? Is het eenvoudig? Werkt de aangeboden software handig en last but not least: hoe ziet het eindresultaat eruit? Allemaal vragen waar je na het lezen van deze review een antwoord op hebt.

Webprint.nl fotoboeksoftware

De software van webprint.nl werkt gewoon op internet. Je hoeft dus niet eerst een programma te downloaden, wat direct een groot voordeel is. Nadeel van de software is dat je jezelf eerst verplicht moet aanmelden voor je er gebruik van kunt maken, wat dus weer extra spam oplevert. De software is gemakkelijk en handig. Wanneer je het opent komt er een korte en bondige uitleg hoe de fotoboeken gemaakt kunnen worden. Erg handig is ook de optie om deze uitleg direct af te sluiten, zodat je het niet elke keer weer opnieuw hoeft te bekijken of weg te klikken, zoals bij andere software wel eens het geval is. Bovendien is de software erg overzichtelijk waardoor het leuk is om het fotoboek te maken in plaats van vervelend. Er kan gekozen worden voor een standaard indeling maar je kunt ook zelf de indeling bedenken. Vervolgens vul je het boek bladzijde voor bladzijde in, te beginnen bij de voorkant. De software krijgt van ons over het algemeen een dikke voldoende en zal de gebruiker dan ook meer dan tevreden stellen.

Keuze van fotoboeken

Er kan op Webprint.nl gekozen worden voor verschillende formaten fotoboeken. Allereerst kan er gekozen worden voor een liggend, staand of vierkant fotoboek. Daarbij verschillen de formaten. Deze staan niet al te duidelijk aangegeven, maar na een beetje zoeken komt de gebruiker daar wel uit. Bijzonder is dat er ook gekozen kan worden voor een fotoalbum van het lifestylemerk Lief! wat natuurlijk erg leuk is voor een fotoboek van kinderen. Daarnaast behoren een Magini fotoboek of een Pimpelmeesfotoboek tot de mogelijkheden. Er kan gekozen worden voor twee verschillende soorten papier. Alle foto’s worden gedrukt op fotopapier, dat weer in twee verschillende soorten leverbaar is. Er kan gekozen worden tussen mat fotopapier en hoogglans fotopapier. Met hoogglans krijgen de foto’s een veel meer luxueuze uitstraling.

Het maken van een fotoboek bij Webprint.nl

Een fotoboek maken bij Webprint.nl gaat eenvoudiger dan in eerste instantie lijkt. Het is wat lastig om in de software te komen, maar als je daar eenmaal in zit, zul je geen spijt krijgen van de keuze voor deze aanbieder. De software is namelijk gemakkelijk en overzichtelijk en biedt je de mogelijkheid om het fotoboek geheel volgens eigen wens samen te stellen. Bovendien geeft het ook nog eens de nodige tips bij het maken van het fotoboek. Tot slot heeft de software nog enkele verrassende extra’s die net het verschil kunnen maken bij het creëren van je eigen fotoboek.

Resultaat van het fotoboek

Een opvallend gegeven aan Webprint.nl is dat ze ontzettend klantgericht werken. Dat hebben we gemerkt aan de levertijd van het gemaakte fotoboek. Op de website wordt een supersnelle levertijd beloofd en dat is ook daadwerkelijk uitgekomen. Er zij niet veel aanbieders beschikbaar die het fotoboek sneller leverden dan webprint.nl. Bovendien ziet het resultaat er ook schitterend uit. Het fotoboek ziet er netjes en professioneel uit, waardoor webprint.nl in onze waardering stijgt.

Onze ervaring met Webprint.nl

Hoewel het in het begin wat stroef ging op de website, kunnen we achteraf niet anders dan tevreden zijn over de service van Webprint.nl. In het begin leek het wat onoverzichtelijk en was het lastig om snel te beginnen met het ontwerpen van het fotoboek. Nadat we onszelf aangemeld hadden, hielp de software ons echter om een prachtig fotoboek te maken en zag ook het resultaat er prima uit.

Conclusie

Omdat het maken van een fotoboek via Webprint.nl in het begin wat stroef liep, komt het cijfer niet ontzettend goed uit, maar we geven toch een dikke voldoende voor deze aanbieder!

  • Levertijd:Vanaf 7 dagen
  • Fotoproducten: A4 Liggend, A4 Staand, A5 15 x 20 cm, A5 20 x 15 cm, A6 Klein 14 x 10 cm, Vierkant 14 x 14 cm, Vierkant 21 x 21 cmn, Vierkant 30 x 30 cm
  • Afmetingen: S t/m XL
  • Software: Windows, Mac en Linux
  • Uniek:

Geef Een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Loading...

webprint.nl

Beoordeling

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading... Overlay
Lees alle ervaringen over de Webprint.nl
Prijs vanaf €7,96
Levertijd 7 dagen
Voor en nadelen
Vergelijk fotoboek
Inschrijven
*Wij versturen geen spam, daar houden wij ook niet van!
Er is iets misgegaan. Controleer of uw e-mailadres klopt en probeer het dan opnieuw.
€10 korting op je eerste fotoboek?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct de korting op je eerste bestelling